Yeşil Artvin Derneği'nin çağrısıyla Otopark Meydanı'nda çoğunluğu kadın olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi toplandı.

Cerattepe'ye doğru yürüyüşe geçen grup ellerinde Türk bayraklarıyla, slogan attı. Alkışlar ve grubun önünde akordeon çalan yöresel sanatçının müzikleri eşliğinde yürüyen grup, yarım saat sonra Hastane Kavşağı'na geldi.

KADINLARDAN GAZ ATMAYIN UYARISI

Bu arada gruptaki kadınlardan birinin megafonla polislere, 'İçimizde astım hastaları var. bugün gaz sıkmayın ve farklı müdahalede bulunmayın' diye uyarı yapması dikkat çekti.

POLİSTEN MÜDAHALE

Yaklaşık 2 saat Cerattepe'ye çıkmak için bekleyen gruba saat 13.30 sıralarında polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Ancak grubun önündeki kadınlar polis barikatını aşmak için yürümeye başlayınca, polis ekipleri önce kalkanlarla grubu dağıtmaya çalıştı. Bu sırada çok sayıda kadın yere düştü ve ezilme tehlikesi atlattı. Bunun üzerine grubun arkasındaki erkekler de polise taş atarak karşılık vermeye başladı. Polis ekipleri de biber gazı ve plastik mermilerle gruba müdahale etti.

Ayrıca TOMA'dan da grubun üzerine tazyikli su ve gaz sıkıldı. Bu sırada bazı polisler copla kadınlara vururken, uzaklaşan grubun bir süre sonra yeniden toplanması üzerine polis farklı yönlerden daha fazla biber gazı sıkmaya başladı. Gazdan ve plastik mermilerden etkilenen çok sayıda kadın 100 metre mesafedeki Artvin Devlet Hastanesi acil servisine taşındı. Ayrıca ambulanslarda da bazı göstericilere müdahale edildi.