İlkadım Belediyesinin Haziran ayı meclis komisyon toplantısı, Gazi Hizmet Binasında, Başkanvekili Hayri Atmaca başkanlığına gerçekleşti. Komisyonda 7 gündem maddesi ve ek gündem maddesi karara bağlanarak meclise havale edildi. Temizlik İşleri Müdürlüğünün çöp toplama hizmetinde kullanmak üzere, İller Bankasından 8 milyon 68 bin TL'lik kredi çekilmesi için teklifi oy birliği ile meclise havale edildi.

CENAZE ÜCRETİNE ZAM KOMİSYONDAN DÖNDÜ

İlkadım Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü tarafından, cenaze nakil ücret tarifesi belirleme maddesine göre cenaze nakil aracının kilometre başına 1 lira artı KDV ve otobüs için kilometre başına 1 lira 75 kuruş artı KDV'ye artırılması teklifi, komisyonda görüşüldü. AK Parti ve MHP'li üyeler alınan ücretin geçmiş dönemdeki gibi olmasını ve böyle oylanmasını talep etti. Talebe İYİ Parti de destek verdi ve ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye müdürlüklerinin bazı işleri ihale yoluyla üçüncü şahıslara gördürebilir maddesinde, Cumhur İttifakı meclis üyeleri, sosyal tesislerin işletilmesini yazısının çıkarılarak oylamasını istedi. Madde bu şekilde oylanarak meclise havale edildi.

10 YILLIK TAHSİS

İlkadım Belediyesi, Samsun Türk Ocağı Derneği ile ortak projesi kapsamında belediyenin mülkünde bulunan taşınmaz 10 yıllığına Samsun Türk Ocağı Derneği'ne tahsis edildi. İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesinde İmar Affından yararlanan vatandaşa belediyenin arsası üzerinde bulunan kısım metrekaresi bin lira üzerinden satılması ve geri kalan arsayı satmak için encümene yetki verildi.

YARI YARIYA TASARRUF

Temizlik İşleri Müdürlüğünün çöp toplama hizmetinde kullanmak üzere, İller Bankasından 8 milyon 68 bin TL'lik kredi teklifi de ek gündem maddesi olarak görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Recep Aslan, 'Temizlik işlemi dışardan ihale usulüyle yapılıyor. Yıllık tüm masraflar, KDV hariç 13 milyon civarında maliyet oluşturuyor. 5 yıl ile bu rakamı çarptığımızda ise 68 milyon lira tutuyor. Yaptığımız bu çalışmayla 17 araç filosu ve çekici ile beraber 5 yıl içerisinde tüm giderler 34 milyon lira tutuyor. Böylece belediye yüzde 50'ye yakın bir tasarruf sağlıyor' dedi. Konuşmanın ardından ek gündem maddesi oy birliği ile meclise havale edildi.

Erdinç YILDIZ