Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündem hakkında açıklamalarda bulundu. Teknik Menajer Yücel Uyar'ın da yer aldığı toplantıda, gazeteciler gündemdeki konulara ilişkin sorularını sordu. Aztopal, birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. Transfer dönemini değerlendiren Aztopal, "Sezonun kulüpler için en hareketli zamanları. Bizim için de öyle. Yeni sezona bir takım takviyelerle, daha güçlenerek, hedefe daha kilitlenmiş vaziyette girilmesi gerekiyor. İnce eleyip sık dokuyacağımız, hata yapma lüksümüzün olmadığı, doğru hamlelerle yeni bir yapılanma yapmamızın gerektiği dönemdeyiz. Bu süreç başladı. Teknik direktör değişikliğine gittik. İrfan Buz hoca ve ekibiyle anlaştık. İlk görüştüğümüz isimdi, 3-4 toplantıdan sonra anlaşmayı sağladık. Kendisi imza töreninde durumu çok iyi ifade etti. Çok ciddi hedefleri var. Hocanın bu ligde görev almasının sebebi peş peşe başarılı yıllar geçirmek. Doğru bir eşleşme olduğunu düşünüyorum. Bu hamleyi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Şimdi de bundan sonrasına bakacağız" diye konuştu.

TÜM DERSLERİ ALDIK

Mustafa Aztopal, sorularla birlikte şöyle devam etti: "Türkiye'de futbol dünyasının ekonomik durumu bizleri daha dikkatli olmaya itiyor. Doğru zamanda hamlelerimizi yapmalıyız. Piyasa daha açılmadı. Aceleci davranmak da hatalara sebebiyet verebilir. En doğru ve stratejik hamlelerle süreci geçireceğiz. Hem elimizdeki mevcut oyuncular, hem yeni gelecek doğru oyuncularla iyi bir kadro yapılandırması oluşturacağımıza inanıyorum. Geçen sezonki kadro olabilecek en iyi niyetle oluşturulmuş. Takımımız 73 puan topladı. Aksaklıklar ve yanlışlıkla olsa bile, sezon başında alınanlar ve devre arasında gelenlerle çok kaliteli bir takım kuruldu. En büyük sorun takım olamamaktı. Biz her türlü öz eleştiriyi yaptık. Bundan sonrası için böyle bir sezon yaşama şansımız daha yok. Yerimiz burası değil. Koskoca bir şehir ve koskoca bir kulübüz. Alınması gereken tüm dersler alındı. Yanlış bir kadro yapılanması diye söylemiyorum ama şampiyon olamadığımıza göre eksiklikler var. Bu eksikleri gidermemiz lazım. Bir takım hamleleri başlattık. Şimdi de doğru zamanları bekliyoruz."

ÖZ ELEŞTİRİ YAPTIK

"Şu anda istediğimiz bir oyuncu şartlarımıza tamam derse hemen imzalarız. Beklemek bir şey yapmadan beklemek değil, doğru zamanı beklemek. Samsunspor belli mevcut oyuncuların katılımıyla daha güçlü bir kadro kuracaktır. Geçen yılki kadrodan, daha doğrusu sahaya yansıyan mücadele ve ruh verememekten rahatsız olmayan kimse yoktur. Ben de rahatsızım. O ruhun sahaya yansımamasıyla ilgili sadece oyuncuları suçlamak olmaz. Öz eleştiri yapmalıyız. Teknik adam, yönetici ve bizlerin de eksikliği oldu. Bu bir takım oyunu. Bunları gidereceğiz. İrfan hoca basan, ısıran bir takım diye bir tarifi var. Aynen öyle olmalıyız. Geçen yıl rakipleri bize karşı gaza getirecek ifadeler kullanılmış. Samsunspor bu ligde, böyle bir yapılanmada kuruluyorsa hem maçına kazanmak için çıkar. Bu doğru ama ifadeler yanlış anlaşılmış. Bu ruhun oturtulması lazım. Oyuncu her maçın favorisi olduğunu bilmesi lazım. Tek tek bakıldığında kaliteli bir takımız. Ama bazı eksiklikler vardı. Bu eksiklikler olmamalı. Gidecek oyuncular olacak, yeterli performansı alamadığımı düşündüğümüz isimlerle yola devam etmeyeceğiz."

HOCAMIZ RAPOR SUNACAK

"Hocamız da önümüzdeki hafta raporunu bize sunacak. Şu anda üzerinde çalışıyor. Ondan sonrası da strateji. Nasıl onlarla mutlu bir şekilde sözleşme imzaladıysak, medeni bir şekilde de ayrılacağız. Samsunspor'da oynayan bir oyuncu piyasanın önemli oyuncusudur. Teklif gelirse bunlar da değerlendirilecek. Samsunspor'da oynayan oyunculara teklif gelmesi çok normal. Şu anda piyasa dursun, kimseden bir atak yok. Bize herhangi bir oyuncumuz için de gelen bir teklif yok ama mutlaka olacaktır. Olduğu zaman da oyuncu da gitmek isterse gerekeni yaparız, kolaylığı sağlarız. Samsunspor forması giymiş bir oyuncu için tekliflerin gelmesi çok normaldir. Biz de kimseye teklif yapmadık, gelen bir teklif de yok. Türk futbol piyasası ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemde. Alacağımız oyuncuları en iyi bütçeyle kadroya katmak önemli olan. Bu sene olacak bütçe hakkında net rakam veremesem de, Samsunspor mevcut oyuncu kalitesini kesinlikle artıracaktır. Şu anda Süper Lig'den de tanıdığım oyuncuların kulüpleriyle ciddi maddi sorunları var. Piyasa çok durgun."

SABRETMEK GEREKİYOR

"Altyapı olmazsa olmazımız. En heyecan verici yerimiz orası. Şu anda A Milli Takımımızdaki gurbetçi oyuncuları 3-4 yıl önce yurt dışında canlı izleyenlerden birisiyim. Bizim oralara oyuncular göndermemiz lazım. Bunun için de bir yapılanma içerisindeyiz. Bunun için de zaman var. Bu geçecek zaman sonunda her yıl A takıma oyuncular atarsak çok iyi bir iş başarırız. Bir yandan da yetiştirip oyuncu da satmamız lazım. Altyapıya ve A takıma yeni tesislerle ilgili projeler var. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bunlar orta ve uzun vadede yapılacak projeler. Herhangi bir gecikme olduğunu düşünmüyorum. Biraz sabretmek lazım. Transfer döneminde de aynı işler olacaktır. Taraftar hemen transferleri isteyecek ama bunlar sabırla yapılması gereken işler. Şu anda izleme komitesi 4 kişilik bir ekip var. Gidenler oldu. Şu aşamada kısa zamanda oraya takviye düşünmüyoruz. Bu seneye bir başlayalım ona göre bir planlama yapılacaktır. Bu yıla sezona daha iyi başlayacağımıza inanıyorum. Çok heyecanlı bir hocayla anlaştık. Yarından itibaren İstanbul'da toplantılarımız olacak. Orada ciddi bir gelişme kaydedeceğiz."

Selçuk KAYA