İlkadım Belediyesi, Samsun Sanat Birliği ve Lovelet Avm katkılarıyla, Lovelet AVM'de düzenlenen ve 15-23 Haziran tarihlerine kadar devam edecek olan 1. Çocuk Kültür Sanat ve Gelişim etkinliği yoğun katılım ile açıldı. Etkinliğe İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Samsunlu yazarlar, Tema Vakfı, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SANAT BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Festival öncesi açılış konuşması yapan Festival Başkanı Asude Mert, ''Sağlıklı toplum sağlıklı bireylerle olur. Bu amaçla oluşturulacak kulüpler çocukların öğrenmesine ebeveynlerin ise bilinçlenmesine yardımcı olacak. Bugünkü etkinliğimizde bu kulüpleri oluşturmak adına bir farkındalık oluşturarak Samsun'da sanat ruhunu kazanması açısından bir ilk adım attık ''dedi. Kurdele kesimi öncesi kısa bir konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, "Festival tadında gerçekleşecek olan, etkinlik ve programların ilçemize yakışır bir şekilde dolu dolu geçmesini temenni ediyorum. Amacımız sanatın her dalını şehrimizde sergilenmesini sağlamaktır." diye konuştu.

ETKİNLİKLER 7 GÜN SÜRECEK

Açılış kurdelesinin kesiminin akabinde İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve ziyaretçiler, etkinlikte yer alan stantları gezerek bilgi aldı ve alışveriş yaptı. 7 gün sürecek olan etkinlikte şair ve yazarların imza günleri, sahne şovları, balon gösterisi, karaoke şov, şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi, çocuk tiyatrosu, dans yarışması gibi çeşitli aktiviteler ile katılımcılar doyasıya eğlenecek. Etkinlik, çeşitli sanatçıların yer aldığı konser ve festivale özel ödül çekilişi ile son bulacak.