Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı 12. Birleşimin 1. Oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan meclis binasında gerçekleşti. 34 gündem maddesi ve bir ek gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, 3 gündem maddesi karara bağlanırken, geri kalan 32 gündem maddesi ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edildi.

ÜYELER SEÇİLDİ

Mecliste ilk gündem maddesi olarak Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetine 3 asil üye seçildi. Yapılan oylama sonucu; Nihat Soğuk, Hasan Uzunlar, Mustafa Boyacı asil üye olarak seçildi. Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı için komisyon üyesi olarak Hasan Uzunlar, oy birliği ile seçildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesinde yapılan atamalar oy birliği ile kabul edildi. Geri kalan 32 gündem maddesi ilgili komisyonlara oy birliği ile havale edildi.

SAMULAŞ'A 15 MİLYON LAZIM

Mecliste ayrıca, Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen dilekçede, Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yat. Sanayi ve Tic. A. Ş.(SAMULAŞ) tarafından son 3 yıl içerisinde birçok gider kaleminde artış olmasına rağmen ulaşıma zam yapılmadığı belirtildi. Maliyetlerde artış ve üniversite kampüs içi hattının devreye alınması, sistemin modernizasyon ile altyapı iyileştirme çalışmaları sebebiyle 15 milyon kaynağa ihtiyaç duyduğu da ifade edildi. Ama sermayenin yüzde 99,96'sı Büyükşehir Belediyesine ait olan SAMULAŞ'ın mali verilerinin incelenmesi neticesinde 5 milyon 400 bin borçlanması uygun görüldü. Bu nedenle SAMULAŞ'a 5 milyon 400 bin borçlanma yetkisi verilmesi, bankalardan alınacak kredilerle ilgili sözleşmelerde kefil olması ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir' in bankalar ile kredi veren kuruluşlar nezdinde sözleşme ve taahhütnameleri belediye adına kefaleten imzalamaya yetkili kılınması teklifi ilgili komisyona oy birliği ile havale edildi. 19 Haziran Çarşamba günü Büyükşehir Belediye Binasında ilgili maddeler, komisyon üyeleri tarafından görüşülerek meclise havale edilecek.

Erdinç YILDIZ