31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Atakum Belediye Başkanı seçilen Cemil Deveci'nin belediyenin hesaplarında inceleme başlatması sonrasında belediyeye ait Atakum İmar İnşaat Şirketi'nin seçimden önce 1 milyon 628 bin 625 lira ödeyerek 37,5 ton lop et alımı yaptığı belirlenmişti. İnceleme sonrası hazırlanan raporda, lop etlerin nakliye faturası olmadığı, bu kadar eti depolayabilecek soğuk hava deposunun da bulunmadığı belirtilmişti. Yapılan fiili stok sayımında ise şirketin stoklarında hiç et bulunmadığı tespit edildi ve kayıp 37 buçuk ton ete 2 ay içerisinde ne olduğu merak konusu oldu.

İCRA MEMURLARI TUTANAK TUTTU

Etin temin edildiği şirketin Avukatı Batıgün Karaman, 37 buçuk ton etin bedeli olan 1 milyon 628 bin 625 lira için Atakum Belediyesine ait Yalı Kafe'ye giderek icra yapmak istedi. İcra Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Yalı Kafe'ye giden Avukat Karaman'ı, Atakum Belediyesi Avukatı Ali İzzet Kavterek karşıladı. Kavterek, meslektaşı ve memurlar ile bir süre görüştü. Kavterek, Yalı Kafe'nin kamu malı olması nedeniyle malzemelerin muhafaza altına alınamayacağını belirterek itiraz etti. Bunun üzerine memurlar ve avukatlar tutanak tutarak ayrıldı.

'İCRAYI ETÇİ YAPTI'

Avukat Ali İzzet Kavterek, "Daha önce başlatılmış icra takibi ile haciz işlemi yapılıyor. Onunla ilgili bizde Atakum Belediyesi olarak haklarımızı savunuyoruz" dedi. Öte yandan Kavterek, basın mensuplarının icra işlemi kime ait sorusuna "Etçinin" cevabını verdi.

BAŞKAN TÖRENE GİTTİ

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin, Avusturya'nın başkenti Viyana'ya Samsunlu bir dernek tarafından düzenlenen törene katılmak üzere davetli olarak gittiği öğrenildi. İcra işleminin de Başkan Deveci'nin, yurt dışındayken yapılmak istenmesi ise manidar bulundu.

Bayram OK