Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Semra Matur, taş ve seramik ustası eşine yardım etmek için çırak olarak başladığı bu işte usta oldu.

Semra Matur, eşi Mürsel ile 5 yıl önce evlendiğini, 4 yaşında bir çocukları bulunduğunu söyledi. İnşaatlarda taş ve seramik ustalığı yapan eşinin işleri yoğun olduğu için yardımcı aradığını belirten Matur, yanında çalıştıracak çırak veya kalfa bulamadığını söyledi.

Bunun üzerine 3 yıl önce destek olmak amacıyla eşinin yanında çalışmaya başladığını anlatan Matur, "Asıl mesleğim aksesuar tasarımı ama eşim işleri yoğun olduğu için sürekli eve geç gelince destek olmak amacıyla yanında çalışmaya başladım. Eşim bana taş örmesini, harç karmasını öğretti. Şimdi eşimle inşaatlarda çalışıyorum. Doğal taş ve seramik ustalığı yapıyorum'' dedi.

KADINLAR BENİ TERCİH EDİYOR
Bu işi yaptığını duyan kadınların özellikle kendisini aradığına dikkati çeken Matur, şunları kaydetti: ''Taş ve seramik işçiliği yaptırmak isteyen kadınlar, genellikle beni tercih ediyor. Kadın gözü ve hassasiyetiyle çalıştığımı biliyorlar. Erkeklere göre daha temiz ve daha titiz çalıştığımı düşünüyorum. Ayrıca kadınların nasıl bir çalışma ve model istediklerini daha iyi anlayabiliyorum. Her sabah erkenden kalkıp ev işlerimi yaptıktan sonra eşimin işlerinin yoğunluğuna göre çalışmaya gidiyorum. Genellikle yazlık evlerin iç ve dış taş döşeme işlerini yapıyoruz.''

Mürsel Matur da eşinin en büyük yardımcısı olduğunu vurgulayarak birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.