Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Eğitim Grubu ve Fenerbahçe Üniversitesi hakkında konuştu. Medicana Sağlık Grubu olarak sağlık alanında 30 yılı aşkın bir deneyime sahip olduklarını ifade eden Bozkurt, 'İnsanlara hizmet sunmak konusunda çok ciddi bir birikim kazandık. Her ne kadar birbirinden farklı alanlar olsa da sağlıktan sonra eğitim alanında varlık göstererek hizmet ağımızı genişletme kararı aldık. Sağlık ve eğitim hepimizin bildiği gibi toplumsal yaşamın, en temel ve öncelikli ihtiyaçları arasında yer alıyor. Bu iki yaşamsal alanda da Medicana markasıyla topluma hizmet etmek düşüncesi, bizi çok mutlu ediyor' dedi.

EĞİTİM ÜSSÜ OLARAK PLANLANDI

'Medicana Grubu olarak eğitim alanında yenilikçi bir yapı oluşturmayı aslında uzun yıllardır hayal ediyorduk' diyen Bozkurt, 'Anaokulu ile başlayıp lise bitimine kadar devam edecek kolejler açmayı ve Türkiye'nin geneline hizmet vermeyi hedefliyorduk. Yıllar içerisinde hedefimize adım adım yaklaştık ve geçtiğimiz yıl itibarıyla gerçeğe dönüştürme şansı bulduk. İstanbul Beylikdüzü ve Ankara Eryaman kampüsleri ardından Medicana Eğitim Grubu, MBA okulları'nın 3. Kampüsü MBA Çamlıca 2019-2020 eğitim öğretim döneminde, hizmete başlıyor. Deneyimli ve güçlü eğitim kadrosu, zengin olanakları ve modern altyapısı ile MBA Çamlıca Kampüsü de bir eğitim üssü olarak planlandı. Konferans salonundan, laboratuvarlara, spor salonlarından, sanat atölyelerine, kütüphaneden yabancı dil sınıflarına kadar birçok olanak yer alıyor. Çamlıca Kampüsünde öğrenciler anaokulundan itibaren İngilizce eğitim almaya başlayacaklar. Sağlam bir Türkçe ve İngilizce eğitim alan çocuklarımız eğitimlerine çift anadil ile devam edecekler. Ayrıca MBA Çamlıca Kampüsü lise bölümünde Anadolu ve Fen liselerine İngilizce hazırlık sınıfı da bulunacak' diye konuştu.

HEDEFLERİMİZİ ÜNİVERSİTE İLE TAÇLANDIRIYORUZ

Medicana Eğitim Grubu'nun; eğitim amaçlı çok ciddi bileşenleri olan bir entegre organizasyon olduğunu vurgulayan Bozkurt, 'Ülkemizin bu tür topyekûn eğitim hizmetlerini ele alan, yeni nesillerin yetiştirilmesi konusunda sorumluluk alan, ciddi yatırım planlamalarına imza atacak vizyona ve güce sahip yapılara ihtiyacı var. Bu nedenle bu güne kadar ülkemizin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü çaba ve gayret içinde olan Medicana Grubu olarak eğitim alanında da ülkesine en üst seviye de hizmet verme kararı aldık. Bu karar çerçevesinde tüm Türkiye sathında eğitim alanındaki hizmetlerimizi yeni nesillerimizle buluşturmayı hedefliyorduk. Bu yıl, aynı zamanda Türkiye'nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Fenerbahçe Kulübü ile bir iş birliğine giderek, Medicana Eğitim Grubu şemsiyesi altında Fenerbahçe Üniversitesi'ni hayata geçiriyor, eğitim alanındaki hedeflerimizi üniversite ile taçlandırıyoruz' ifadelerini kullandı.

DİJİTAL NESLİN YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTESİ

Hüseyin Bozkurt, 'Fenerbahçe Üniversitesi 'dijital neslin yenilikçi üniversitesi' misyonu ile eğitim-öğretim hayatına başlayacak. Yeni dünya düzenini şekillendiren, dijital dönüşümü yöneten geleceğin küresel liderlerinin yetişeceği bir üniversite olma iddiamız var. Eğitim-öğretim sürecimizdeki yenilikçi yaklaşımlarla birlikte dijital teknolojik alt yapı ve sosyal ekosistem ile birlikte mesleki formasyonu yüksek ve entelektüel derinliği olan dünya vatandaşlarının yetiştirmek istiyoruz. Bu dünya vatandaşları aynı zamanda geleceğin dijital profesyonelleri ve girişimcileri olarak geleceğin dünyasında fark ve farkındalık oluşturacak' dedi.

ÖĞRENCİ ALIMINA BAŞLAYACAĞIZ

Bozkurt, 'Üniversitemiz şehir üniversitesi konsepti ile öğrencilerimizin kolay ve güvenli ulaşımı, alternatifli toplu taşıma imkanları, kültürel ve sosyal tüketim alanlarına yakınlığı ile İstanbul'un en seçkin semtlerinden biri olan Ataşehir lokasyonunda eğitim-öğretime başlayacaktır. Herkesin öğrenci olmak isteyeceği bir şehir kampüsünde zamanını, hobilerini ve akademik çalışmalarını en verimli şekilde yöneteceği bir yerleşkede okumanın keyfini yaşayacaklarını düşünüyoruz' dedi. Bozkurt, Fenerbahçe Üniversitesi'nin başlangıçta 5 fakülte ile 2019-2020 döneminde eğitim-öğretime başlayacağını dile getirerek, 'Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olacak' diye konuştu.

İŞ DÜNYASI İLE EL ELE ÜNİVERSİTE

'Hiç kuşkusuz ki dünyanın en iyi üniversitelerini incelediğimizde iki önemli odaklanmanın üniversitelerin merkezinde olduğunu görüyoruz' diyen Bozkurt, üniversite-sanayi iş birliği ile uluslararası iş birliklere vurgu yaptı. Bozkurt, 'Üniversitemiz bünyesinde bulunan her fakültemiz ve bölümün mutlaka iş dünyası ile iş birliği yapması gerektiğini ve öğrencilerin doğrudan veya dolaylı bu iş ağları içinde tutularak teorik bilgiyi uygulama yapabileceği iş hayatı tecrübesi kazanması ve mezuniyet sonrası istihdam edilebilirliğinin arttırılması için iş dünyası ile bağ oluşturmak çok önemlidir. Benzer anlayışla, üniversitemiz Grubumuzun Sağlık Sektörü işletmelerinde de sektörel deneyimler kazanacaklar. Birçok öğrencimiz Medicana Sağlık Grubu'nda iş imkanına kavuşacaktır' ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİ ÜRETEN ÜNİVERSİTE

Hüseyin Bozkurt, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: 'Öğrenciyi merkezinde tutan Üniversitemiz açısından öğrencilerin, özgür düşüncesi, bir fikri ticaretleştirebilecekleri kuluçka merkezi ve girişimcilik ofisleri, teknoloji üretimi ve transferi yapabilecekleri özel sektör destekli öğrenci kulüp ve platformları Üniversitemiz tarafından desteklenecektir. Diğer taraftan kamu yararı ve sosyal çözüm üreten enstitüler ve merkezler kurularak araştırma projeleri yapılacak, öğrencilerimiz bu projelerin içinde öğretim üyeleriyle birlikte yer alacaklardır. Üniversitemiz öğrencileri için Spor Kulübümüzün imkan tanıdığı çerçevede, spor olanaklarından en üst düzeyde faydalanma imkanı bulacaklar. Medicana Sağlık Grubu'nun tüm hastanelerinden avantajlı hizmet alacaklar. Üniversitemizin spor, iyi yaşam ve sağlıklı yaşam konularında öğrencilerimize sunacağı olanaklar birçok üniversitenin önünde olacaktır. Üniversitemiz malumunuz ÖSYM merkezi sisteminden öğrenci almaktadır. Tam burs, yüzde 50 burs ve yüzde 25 burs olmak üzere başarı ve tercih bursları söz konusudur. Yüksek burs oranlarıyla Türkiye'nin en çok burs veren üniversiteleri arasında yer alacak.'