Samsun Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı komisyon toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığından gerçekleşti. 31 gündem maddesinin görüşüldüğü komisyonda 27 madde oy birliği, 2 madde oy çokluğu ile meclise havale edildi. 2 madde ise oy birliğe ile ilgili daireye iade edildi.

SAMULAŞ'A 5,4 MİLYON KREDİ

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığından gerçekleşen komisyon toplantısında, 27 madde oy birliği, 2 madde oy çokluğu ile meclise havale edildi. SAMULAŞ'a 5 milyon 400 bin liralık kredi teklifinin görüşülmesi sırasında söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Aydemir, 'Gündem maddesinde son 3 yıl içerisinde birçok gider kaleminde artış olmasına rağmen ulaşıma zam yapılmadığı belirtilmiş, önümüzdeki günlerde bir zam mı geliyor' dedi. Soruyu cevaplayan Başkanvekili Soğuk, 'Muhalefetin böyle bir yaklaşım tarzı olması gayet normaldir. Böyle bir şey söz konusu değil. İhtiyaç varsa, zam yapılır. Olmayan bir şeyi, varmış gibi göstermek doğru değil. Zamla veya buna benzer şeyle ilgili bir şey söz konusu değil. Hassasiyetinize teşekkür ediyorum. Vatandaşımızın her türlü taleplerini veya beklentilerini cevap verecek konumda bir belediye başkanımız var' dedi.

TRAMVAY TEMMUZ AYINDA OMÜ'DE

Daha sonra söz alan SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, 'Belediye şirketlerinin yasada belli bir oranda borçlanma yetkisi var. Acil bir durumda kullanma adına belli bir kredi ihtiyacımız var. Şu an kullanmayacağız ama herhangi ihtiyaç halinde zaman kaybı olmaması halinde meclisin yetki vermesi için istenildi. Üniversite hattında temmuz ayı içerisinde yolcu taşımaya başlayacağız. Tarih önümüzdeki günlerde açıklanacak' diye konuştu. Konuşmaların ardından SAMULAŞ'a 5 milyon 400 bin borçlanma yetkisi verilmesi, bankalardan alınacak kredilerle ilgili sözleşmelerde kefil olması ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir' in bankalar ile kredi veren kuruluşlar nezdinde sözleşme ve taahhütnameleri belediye adına kefaleten imzalamaya yetkili kılınması teklifi ilgili oy birliği ile kabul edilerek meclise havale edildi. Komisyon tarafından meclise havale edilen gündem maddeleri Cuma günü saat 14.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan meclis binasında gerçekleşecek ve karara bağlanacak.

GÜVENLİK HAZIR BEKLEDİ

Öte yandan geçtiğimiz salı günü bir grup vatandaşın, meclise gelerek su zammını protesto etmesi sonrası arbede çıkmıştı. Dün ise komisyon toplantısı sırasında iki güvenlik görevlisi salonda hazır bulundu.

Erdinç YILDIZ