Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Haziran ayı 13. birleşiminin 1.oturumuna ait toplantı, Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan meclis binasında gerçekleşti. Mecliste görüşülen 31 gündem maddesinin 29'u oybirliği ile 2'si ise oy çokluğu ile kabul edildi. Hafta içi mecliste çıkan su zammı arbedesi sonrası, meclis binası girişinde zabıta, resmi güvenlik görevlileri ve polis ekipleri de hazır bulundu.

SAMULAŞ'IN BORCU AÇIKLANACAK

Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yat. Sanayi ve Ticaret AŞ.'nin (SAMULAŞ) için çekilecek olan 5,4 milyon kredi teklifi sırasında söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Atila Tekcan, 'Komisyon toplantısında SAMULAŞ'ın borcu sorulmuştu, bu ne durumdadır. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı veya iştiraki olan şirketler nelerdir ve bu şirketlerin 31 Aralık 2018-31 Mayıs 2019 yılları arasında mali durumunu kamuoyunu aydınlatmak için talep ediyorum' dedi. Ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Hasan İpek ise, 'Bundan sonraki borçlanmalarda ilgili şirketlerin, bilançosunun eklenmesini talep ediyorum' diye konuştu. Başkanvekili Nihat Soğuk ise, 'Yasalar çerçevesinde her meclis üyesi sorduğu sorunun cevabını alacaktır. SAMULAŞ Genel Müdürümüzün göreve yeni gelmesinden ve bilgi eksikliği olabileceğinden dolayı bu soruyu daha sonra cevaplanmasını istemiştim. Önümüzdeki günlerde, SAMULAŞ'la ilgili bu konuda bilgi aktarımı olacaktır. Meclis üyesi arkadaşlarımızı ve Samsun kamuoyunu bilgilendiririz' diye konuştu. Konuşmaların ardından SAMULAŞ'ın 15 milyon liralık kredi talebi değerlendirilerek, 5 milyon 400 bin liraya kadar borçlanmasına karar verildi.

KANALİZASYON AKMADI

Gündem maddelerinin görüşülmesi sonrası konuşan Başkanvekili Nihat Soğuk, 'Çatalçam sahilinde gerekli uygulamalar yapıldı. Denizimize farklı zaman dilimlerinde kanalizasyon akmadı. Atık sular, SASKİ Genel Müdürlüğümüzün terfiler aracılığıyla arıtmaya giderek ve arıtmadan da arıtılarak deşarjla denize akıtılıyor. Zaman zaman yağmur sularının denize akan noktalarında, yağmur suyu ile gelen ve doğadan kaynaklanan kirlilikler görülebiliyor. İlgili birimlerimiz çalışmalarını yapıyor ve yapmaya da devam edecekler. Deniz dalgasının çok şiddetli olduğu noktalarda açığa çıkan büslerin, kanalizasyon büsü değil, yağmur suyu büsüdür. Temiz bir deniz suyu, temiz bir çevre isteyen ve bu konuda çalışmalar yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.

Temmuz ayı Büyükşehir Belediye Meclisi, 8 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'da toplanacak.

VALİLİK KANALİZASYON DEMİŞTİ

Öte yandan 11 Haziran'da Vali Yardımcısı İbrahim Avcı başkanlığında toplanan 2019 Yüzme Sezonu Açılış Toplantısı'nda, Çatalçam ve Taflan sahilleri masaya yatırılmıştır. Toplantıda, Çatalçam ve Taflan sahillerine kaçak kanalizasyon bağlantılarının SASKİ tarafından önlenerek acilen kanalizasyon şebekesine bağlantılarının sağlanmasına, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu ile Taflan Un Fabrikası olarak ifade edilen kısım arasında kalan halk plajların da ivedi olarak kapatılması istenmişti. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlik yapılması da istenmişti. Her iki plajda yapılan temizlik çalışması ve denizden alınan numune sonrası plajlar halkın kullanıma açılmıştı.

Erdinç YILDIZ