Samsun'un Alaçam ilçesi Gökçeboğaz Mahallesi'nde yaşayan 54 yaşındaki Havva Nur Mete ile 49 yaşındaki kız kardeşi Nurşen Mete'nin birlikte yaşadıkları ahşap ev çöktü. Kız kardeşlerden Nurşen Mete, çöken evin içinde kaldı. Hafif şekilde yaralanan Nurşen Mete, kendi imkanları ile göçükten çıkmayı başardı. Ablası Havva Nur Mete ve mahalle sakinlerinin gelmesiyle göçük altından elbise ve işe yaralan malzemeleri çıkarttılar.

MUHTAR YARDIMA KOŞTU

Gökçeboğaz Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Çelebi, "İki kardeş 30 yıldır birlikte ahşap evde yaşıyorlardı. Ancak ev göçünce şimdi sokakta kaldılar. Girişimlerim sonucu Kızılay'dan çadır aldık. Onda yaşayacaklar. Ancak bir an önce bir ev yapılması gerek. Maddi durumları olmadığı için ev yapmaları imkansız. Hayırsever vatandaşlardan bu kardeşlere yardım bekliyoruz" dedi.

"EV ÜZERİME YIKILDI"

Yıkılan evlerinin yaklaşık 35 yıllık bir ahşap bina olduğunu söyleyen Nurşen Mete, "Ablam dışardaydı, hayvanlarımızı da evin altında bulunan ahırdan çıkartmıştık. Bir anda ev üzerime yıkıldı. Ev yıkıldıktan sonra bir an da kendimi öldüm zannettim. Kendime geldiğimde kendi imkanlarımla dışarı çıktım. Şimdi evimiz yok. İki kardeş evsiz kaldık. ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.

KIZILAY ÇADIR VERDİ

Şu anda gidecekleri yerleri olmadığı için sokakta yatmak zorunda kalan Mete kardeşler, Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından gıda ve çadır yardımı yapıldı. Kızılay'ın çadırında kalacak olan kardeşler, ne yapacaklarını bilmiyor.

Bayram OK - ÖZEL HABER