Samsun'un Atakum ilçesi İncesu Yalı Mahallesi'nde bulunan Taşocağı Kavşağı'nda trafik lambasının olmaması adete ölüme davetiye çıkarıyor. Çakırlar Orman Pikniği Kavşağı ve Taşocağı Kavşağı arasında 5 yıl içerisinde 23 kişi hayatını kaybetti. Mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri, 5 yıla yakındır Taşocağı Kavşağı'na trafik lambası yapılması için mücadele ettiklerini ama tüm başvuruların sonuçsuz kaldığını ifade etti. Yolu trafiğe kapatmak isteyen mahalle sakinlerine ise emniyet izin vermemesi sonucu kavşağın önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması sırasında güvenlik güçleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Basın açıklaması sırasında ise kavşağa ters giren bir araba ölüme adete davetiye çıkardı.

DİLEKÇEYE CEVAP BİLE VERMEDİLER

Taşocağı Kavşağı'nda babasını trafik kazasında kaybettiğini belirten Atakum İncesu Yalı Mahallesi Muhtarı Aslan Sinecek, 'Burası Samsun-Sinop karayolu. Buradan binlerce araba geçiyor. Çakırlar Orman Pikniği Kavşağı ve Taşocağı Kavşağı arasında 5 yıl içerisinde 23 kişi hayatını kaybetti. Yüreğimiz yanıyor. Kimseyi suçlamıyoruz. Dilekçelere, görüşmelere rağmen bu kavşağa trafik ışığı koydurmayı başaramadık, çok acı. Burası yazlık bir bölge. En büyük korkumuz kazaların daha da artmasıdır. Tali yollar da, ana yollar da güvensiz. En büyük kavşakta ışık yok ama buradan 500 metre uzaklıktaki kavşakta trafik ışığı var. Bunu çözemiyoruz. Sesimizi kimseye duyuramıyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğümüze defalarca dilekçe verdik ama hiçbirine cevap bile vermedi. Bazı dilekçelere ise basit cevaplar verildi. Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve Karayollarımızın iş birliği içerisinde bu konunun acilen çözülmesini istiyoruz' diye konuştu.

5 YILDIR TRAFİK IŞIĞI YAPILMADI

Mahalle sakinlerinden Cengiz Er ise, '5 yıla yakın süredir Taşocağı Kavşağı'na trafik lambasının yapılması için mücadele ediyoruz ama halen bir trafik ışığı yapılmadı. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Geçtiğimiz cuma günü Ayhan Kefeli ağabeyimizi burada kaybettik. Bundan önceki devlet erkanına sesimizi ulaştırdık ama sadece sözde kaldı. Ben bir veteriner hekimi olarak dilsiz hayvanların dertlerine müdahale ediyorum, dertlerine derman oluyorum. Devlet erkanından dili olan konuşan, durumunu ifade eden insanlara yardım etmelerini istiyorum. Bu kavşak çerçevesinde kaç kişi vefat etti. Bizim acımız büyük, başta Valimiz Osman Kaymak ve tüm yerel yöneticilere sesleniyorum, lütfen sesimizi duyun' diye konuştu.

YOL KENARINDA CENAZESİ OLMAYAN YOK

Mahalle sakinlerinden Yunus Yusufoğlu ise özellikle yaz aylarında kaza sayısının artığını ifade ederek, 'Bu kazaların çoğu ölümle bitiyor. Bizim bu işimizle ilgilenen tüm birimlere sesimizi duyurmak istiyoruz. Herkes için önlem alınmasını istiyoruz. Yol kenarında bulunan bütün evlerden cenaze çıktı, hepsi de bu kazalardan kaynaklandı. Yetkililerden yardım bekliyoruz' dedi.

Erdinç YILDIZ