Samsun Klasik Türk Müziği korosuna bağlı Amatör Çocuk Korosu, Ladik Çocuk Korosu ortaklığında velilere ve öğrencilere çocuk yaşta sanat eğitiminin önemi konusunda panel verildi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelin ardından Ladik Çocuk Korosu ve Amatör Çocuk Korosu mini bir konser verdi.

VELİLERE BÜYÜK GÖREV
Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses sanatçısı Özlem Acar, panelde velilere çocukluk çağında sanat eğitiminin önemini anlatmak olduğunu ifade ederek, ''Sanatın tüm dallarının insan yaşamındaki etkisini vurgulamak istiyoruz. Burada velilere çok iş düşüyor. Çünkü çocukların velilerin desteğine çok ihtiyacı var. Müziğin bir hobi değil meslek olduğunu anlattık. Ayrıca Samsun'un iki önemli korosu Ladik Çocuk Korosu ve Klasik Türk Müziği Korosu'nun Amatör Çocuk Korosu kardeş korolar olarak konser verdiler. Çocuklarımıza inşallah doğru örnekler olup panelimizi amacına ulaştırabiliriz'' diye konuştu.

ŞARTLAR ZOR AMA BİR ARADAYIZ
Ladik Çocuk Korosu Şefi Ufuk Gökçan, koronun çok zor şartlar altında bir araya geldiğini söyleyerek, ''Ladik'in çok kültürlüğünü ele aldık, onların gözünden bakalım dedik. Farklı dillerden aldık. Bizim koromuzun bir özelliği var, köylerden de gelen öğrencilerimiz var. Şartların zor olması, öğrencilerin gayretiyle projeyi daha özel kılıyor. Sanatın aslında nerede olursak olsun, bir ucundan tuttuğumuzda bu topluluğu bir araya getirdiğini gördük. Bu işler elbette yalnız olmuyor. Velilerimizin, ilçe milli eğitimin, Ladik Belediyemizin ve bizi fark yaratanlar listesine alıp destek veren Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla daha güzel işler yapacağız'' dedi.

Zerrin SOMUNCU