Samsun Haber: Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Şehit Türkan Türkmen Sıbyan Okulu, Şerife Bacı Anaokulu, Hasköy Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen yılsonu etkinliklerine katıldı. Şerife Bacı Anaokulu'nun Canik Kültür Merkezi'nde düzenlediği yıl sonu etkinliği 7'den 77'ye izleyen herkesi büyülerken, performanslarıyla adeta görsel şölen sunan Canik Belediyesi Şehit Türkan Türkmen Sıbyan Okulu öğrencileri ise, Başkan Genç'e doğum günü sürprizi yaptı. Eğitime yaptığı yatırımlar nedeniyle teşekkür ettikleri Başkan Genç için pasta hazırlayan öğrenciler, pastayı Başkan Genç ile birlikte kesti. Başkan Genç, Hasköy Cumhuriyet İlk-Ortaokulu'nda Özel Eğitim öğrencilerinin düzenlediği sergi ve kermes açılışında da öğrencilerin ilgisiyle karşılaştı.

İMKANLARI SEFERBER EDİYORUZ

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ve okul idarecilerinin de katıldığı etkinliklerde konuşan Başkan Genç, hedeflerinin geleceği sağlam temellere oturtmak olduğunu belirtti. Başkan Genç, "Eğitimin içerisinden gelen bir belediye başkanıyım. Dolayısıyla Canik'te en büyük yatırım eğitime yapılıyor. Eğitim tesislerimizde yetişen binlerce çocuk ve gencimizi geleceğe hazırlıyoruz. Çocuklarımıza imkan verildiğinde neleri başarabileceklerini bildiğimiz için, tüm imkanlarımızı onlar için seferber ediyoruz" dedi.

GÜÇLÜ ÜLKE İÇİN EĞİTİM

Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağının yetişmiş insan gücü olduğunu ifade eden Genç, "Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye'nin yolu eğitimden geçmektedir. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmeleri için gayret gösteriyoruz. Okullarımızın fiziki yapılarını düzeltmek, yavrularımıza sağlıklı ortamlarda eğitim olanağı sunmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Eğitim yatırımlarında önemli mesafeler kat eden ilçemizde yavrularımıza çağdaş imkanlarda eğitim olanağı sunuyoruz. Yavrularımızın kaliteli ve sevgi dolu bir eğitimle, geleceğe adım atarken her daim ellerinden tutacağız" diye konuştu.

EĞİTİME 35 MİLYON LİRA YATIRIM

Canik Belediyesi'nin eğitime en çok yatırım yapan belediye olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Bizim için eğitim olmazsa olmazımız. Ne kadar yol, kaldırım, bina yaparsanız yapın, eğitimde geriyseniz bunların hiç bir anlamı olmaz. Bu nedenle eğitim alanında kurum olarak sorumluluğumuz olmamasına rağmen, 13 yıldır eğitime 38 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. 7 olan eğitim yuvası sayısını 21'e çıkardık. Eğitim altyapısı sorununu çözdük. Belediye olarak yaptığımız eğitim tesislerinin yanısıra, mevcut okullarımızın fiziki ve teknolojik eksikliklerini gidererek yavrularımızın modern şartlarda geleceğe hazırlanmasını sağladık" şeklinde konuştu.

GENÇLER HALİSDEMİR GİBİ OLMALI

Eğitimde en önem verdikleri konunun milli ve manevi değerler olduğunun altını çizen Başkan Genç, "Manevi değerleri önemseyen, bilgili, hayalleri geniş nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Gençlerimiz ne kadar bilgili, donamlı, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerini önemseyen olurlarsa şehrimizin ve ülkemizin de geleceği o kadar sağlam olur. Her bir gencimizin birer Ömer Halisdemir olmasını arzuluyoruz. Aziz şehidimiz gibi vatan, millet ve bayrak sevdasıyla yaşayan bir gençlik, bu ülkenin geleceğinin sağlam olması demektir" ifadelerini kullandı.