Atakum Belediyesi 2020-2024 Stratejik Plan Toplantısı, Atakum Yalı Kafe'de geniş bir katılım ile gerçekleşti. Gerçekleştirilen toplantıya, kamu ve kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Atakum halkı katıldı. Toplantıda konuşan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, kenti herkes ile birlikte yönetmek istediğini ifade etti.

BÜTÇEYİ NASIL HARCADIĞIMIZI TAKİP EDİN

Atakum hayalini herkes ile birlikte gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Deveci, 'Önümüzdeki 5 yılın planını birlikte hazırlayacağız ve birlikte yöneteceğiz. Oturduğumuz kenti birlikte yönetemezsek, içinde yaşadığımız kentte komşuluk hukukunu kuramazsak, demokrasiyi hak etmiyoruz demektir. Şeffaf, denetlenebilir bir yönetim anlayışını önemsiyoruz. Vatandaşların da bizi takip etmesini istiyoruz, bizi takip edin. Bütçeyi nasıl harcadığımızı, ihaleleri kime verdiğimizi vatandaş takip etsin. Vatandaş belediyeyi sorgulasın. Vatandaş eğer bunu yapmazsa yurttaşlık görevini yerine getirmemiş olur. Yaşanabilir, mutlu bir kenti hak etmiyordur. Atakum'da 60 milyonluk mülk satılmış. 300 milyon civarında borç var. Atakum'da 300 milyon yatırım olsaydı, benim çivi çakmama gerek yoktu. 'Benden önceki belediye başkanı yatırım yapmış, ben de onu ödüyorum' derdim. Bu kusur sadece Atakum Belediyesi'nin değil. Kusurun büyüğü vatandaştadır. Kentte yaşayanlar, hesap sormalı, vergilerinin nereye harcandığını sorgulamazsa o ülkede demokrasi gelişmez. Biz, üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Gizli kapaklı projeler değil, herkesin görüşünü alarak projeler yapacağız. Elimizde olan bütçeyi verimli olarak kullanmamız lazım' dedi.

19 SORULUK ANKET

Başkan Deveci'nin konuşmasından sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar tarafından kentte yapılması gereken projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Gerçekleşen toplantıda sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ve vatandaşlara 19 sorudan oluşan anket uygulandı. Ankette, 'Belediyeyi nasıl buluyorsunuz', 'Belediyenin başarılı ve zayıf yönleri', 'Önem verilmesi gereken konular nelerdir', 'Vizyon ve misyon yenilenmeli mi?' gibi sorular soruldu. Anketin sonuçlarının ise ilerleyen zamanda açıklanacağı ifade edildi. İlerleyen günlerde anket sonucu ve toplantı sonucuna göre Atakum Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı hazırlanacak.

Erdinç YILDIZ