Samsun'un Canik İlçesi 200 Evler Mahallesi'nde Canik Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Cennet Yiğit Eğitim Kültür ve Spor tesisi seçimler öncesi belediye tarafından bir vatandaşa 10 yıllığına aylık 250 TL'ye ihale yapıldığı ortaya çıktı. Bunu öğrenen mahalleli tepki gösterdi.

KOMİK RAKAMA KİRAYA VERİLMİŞ

200 Evler Mahallesi Muhtarı Erdoğan Desteci, gençlerin spor yaptıkları belediyeye ait tesisin yok pahasına kiraya verilmesinin anlamsız olduğunu belirterek, "Burada gençlerimiz maç yapıyordu. Gençlerimiz işsiz, paraları yok. Kötü alışkanlıklarından kurtulmaları için spor yapmaları en güzelidir. Bunun için bu hatanın düzeltilmesini istiyoruz. Aylık 250 TL gibi komik bir rakama 10 yıllığına ihale yapılmış olması normal değil" dedi.

GENÇLERDE PARA YOK

Tesiste 200 Evler Spor Kulübü'nün ve Roman Kültürü Federasyonu'nun odalarının olduğunu da söyleyen Muhtar Desteci, "Tesiste sübyan okulumuz, federasyon odası ve spor kulübümüzün odası vardı. Kiralayan şahıs şimdi buraları kilitledi. Kendisi ihaleyi aldığı için kendisine göre haklı, ancak burada hiç bir genç para vererek maç yapamaz. Haklı akla hizmetle burası kiraya verildi, anlam veremiyoruz. Yetkililerin buna bir an önce çözüm bulmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

ÖNCEKİ YÖNETİM VERMİŞ

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ise, Şehit Cennet Yiğit Eğitim Kültür ve Spor Tesisinin kendisinden önceki yönetim tarafından ihaleye verildiğini belirterek, "Bu tesisimiz ile ilgili şu anda yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Komik bir rakamla 10 yıllığına kiraya verilmiş. Bunun gibi 3 tesisimiz daha bu durumda. Elimizden gelen şuan için bir şey yok" şeklinde konuştu.

Bayram OK - ÖZEL HABER