5. Karadeniz Hematoloji Kongresi Samsun'da gerçekleştirildi. Kongrede Türkiye genelinden gelen alanında uzman akademisyenler katılımcılara bilgilendirici sunumlar gerçekleştirdi. Kongrede, sosyal ve tıp, lenfoma, kronik lenfösiter lösemi (KLL) gibi konular konuşuldu ve güncel tedaviler hakkında bilgiler verildi.

YAŞLI GRUPTA GÖRÜLÜYOR

Kongreye konuşmacı olarak katılan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Anıl Tombak, KLL hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi verdi. KLL hastalığının bir çeşit lösemi olduğunu belirten Tombak, 'Aslında bir kan kanseri çeşididir. KLL daha çok yaşlı grupta görülen bir hastalık. Gençlerde daha az görülür. Özellikle 65 yaş üzeri kişilerde görülür ve yaş ilerledikçe de görülme sıklığı artan bir hastalıktır. " ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR

Hastalığın tedavisinde önemli gelişmeler olduğunu söyleyen Tombak, "Günümüzde birçok alanda olduğu gibi bu alanda da çok modern ilaçlar çıktı. Hem tablet olarak ağızdan alındığı için kullanım kolaylığı sağlayan hem de çok etkili birçok yeni molekül kullanıma girdi. Ne mutlu ki bize, böyle ilaçlara günümüzde ulaşabiliyoruz. Yakın zamanda farklı moleküller de ortaya çıkacak ve hastalarımızın tedavi başarısını daha da artıracağımız gibi kaliteli yaşam süresini de daha çok uzatabileceğimizi düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

İHA