Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresinin (SASKİ) Mayıs ayı olağan meclisinde suyun metreküp fiyatına yüzde 25 zam, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam ve aylık TÜFE oranına göre artış sonrası Samsun'da tepkiler dinmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı ve İlkadım İlçe Başkanlığı tarafından İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Gazi Caddesi üzerinde, suyun metreküp fiyatına ve ekmeğe yapılan yüzde 25 zammın geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına vatandaş yoğun ilgi gösterdi. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, imza kampanyasının tüm ilçelerde yapıldığını ifade etti.

MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ

İmza kampanyası hakkında açıklamada bulunan CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, 'Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan su zammı faturalara yansıdı ve vatandaşın tepkisi oldukça büyük. Seçim öncesi yüzde 15 indirim, seçim sonrası suyun metreküp fiyatına yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam sonrası faturalarda büyük bir artış meydana geldi. Bu zammın geri alınabilmesi için vatandaş nezdinde şikayetleri dile getiren imza kampanyası düzenledik. Muhalif partilerin hepsi bize destek veriyor. İmza kampanyası ilçelerimizde de yapılıyor. Önümüzdeki hafta içinde Büyükşehir Belediye Başkanımızdan randevu talep edeceğiz. Dilekçelerle beraber taleplerimizi ileteceğiz. Kişisel olarak da su zammının iptali için mahkeme süreci sürüyor. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Su zammı yanı sıra Samsun'da gramaj düşülerek ekmeğe yüzde 25 zam yapıldı. Elektrik zammı da temmuz ayı itibariyle başladı. Vatandaşın sesini duyurmak bizim görevimiz' diye konuştu.

DEMİR YANILTILIYOR

Yapılan zamların geri alınması için imza kampanyası başlattıklarını ifade eden CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, 'Suya yapılan zam yüzde 25 gibi lanse edilse de faturalara yüzde 100 oranında yansıdı. Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu bu hatadan geri adım artırmak için imza kampanyası düzenledik. Seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, Samsun dışından atamış olduğu bürokratlar Sayın Demir'i yanıltıyor. SASKİ Genel Müdürü ve çeşitli bürokratlar Samsun dışından geldi. Bu da yetmezmiş gibi vazgeçilmez olan suyu, SASKİ'nin borçlarını kapatmak için, vatandaşın sırtına yüklüyor. Biz buna itiraz ediyoruz. CHP İlçe Başkanlığı olarak imza kampanyası başlattık ve binlerce imza topladık. Vatandaşın ilgisi büyük oldu. İl Örgütümüz ve demokratik kitle örgütlerimizle Büyükşehir Belediye Başkanına giderek bu hatalı uygulamadan, hak olan suyun zarar kapatmak için uygulanan zammın geri çekilmesini talep edeceğiz. Aklıselim galip gelecek ve Mustafa Demir ve SASKİ yönetimi bu yanlış uygulamadan en kısa zamanda vazgeçecektir' dedi.

CİDDİ ÖRGÜTLENME İÇERİSİNDEYİZ

İmza kampanyasına destek veren DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın ise, 'Daha önce DİSK Emekli Sen olarak, biz bu anlamda sesimizi yükseltmiştik ama şuan öyle bir noktaya geldik ki, su zammına karşı yapılan protestolarını bir kanalda toplayıp güçlü bir ses çıkaracak platform oluşturma aşamasındayız. Samsun'da 50'ye yakın kuruluş bir araya geldi. Su zammının geri çekilmesi için çalışmalarını birleştirerek bundan sonra daha güçlü ve sonuç alıcı bir çalışmanın içerisinde olacak. Bunun ön görüşmesi yapıldı, yakın zamanda yürütmesi oluşturulacak ve faaliyetlerine başlayacak. Sadece Samsun merkezde değil, tüm ilçeleri hatta köyleri de kapsayan bir çalışma gerçekleşecek. Vatandaşların su zammına tepkisini bir kanalda toplayıp, bu zammın geri alınması konusunda ciddi bir örgütlenme içerisindeyiz. Başkan Demir, vatandaş ile ters düşmesin. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Bu zam dar gelirliyi zor duruma sokmuştur' şeklinde konuştu.

Erdinç YILDIZ