Ankara 24. Özel Kuvvetler Tabur Komutanlığı emrinde görevliyken, görevli olarak Diyarbakır Sur'da sürdürülen operasyonlara katılan ve terör örgütüne karşı sürdürülen operasyonlarda girdiği çatışmada şehit olan evli ve iki çocuk babası Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş, memleketi Ordu'da toprağa verildi.

Şehit Gümüş'ün cenazesini taşıyan askeri uçak, olumsuz hava şartları sebebiyle Ordu-Giresun Havalimanı pistini 3 kez pas geçti. Uçak bunun üzerine Samsun-Çarşamba Havalimanı'na yönlendirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopter Samsun Çarşamba Halimanı'nda şehidin cenazesini ve eşi Kıymet Gümüş'ü alarak Ordu'ya hareket etti. Şehidin babası Mehmet Ali Gümüş (56), annesi Hafize Gümüş (50) ve şehidin 3 yaşındaki oğlu Göktuğ Gümüş helikopterde yer yokluğu sebebiyle karayolu ile Ordu'ya hareket etti.

ŞEHİT BABAYA ASKER SELAMI

Şehidin naaşını taşıyan helikopter Perşembe İlçe Stadı'na indi. Şehidin naaşını Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe stadından alınan şehidin naaşı cenaze aracıyla Perşembe Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

Burada tekbir ve dualar eşliğinde cenaze namazı kılınan şehit Hüseyin Gümüş'ün 3 yaşındaki oğlu babasını tabutu başında asker selamı vererek uğurladı. Şehit Gümüş, kılınan cenaze namazının ardından Ekinciler Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.