Samsun'un Atakum ilçesi Yeni Mahalle'de bulunan Alanlı Deresi üzerine yıllardır talep edilen köprünün yapımı için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çağdaşkent sitesini ziyaret etmiş ve 19 Mayıs Bulvarı 3417'nci Sokak'ta Alanlı Deresi'nin üzerine yaklaşık 3,2 milyon liraya mal olacak köprünün yapımı için talimat vermişti. Şahin, köprünün 6 ay içinde hizmete açılacağını da müjdelemişti. Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 6 Mart'ta ihalesi gerçekleşmiş. Proje bedelinde ise 120 gün süre belirtilen köprünün yapımına 5 Nisan 2019'da başlanması ve 3 Ağustos 2019 yılında teslim edilmesi taahhüt edilmişti.

HALA ÇALIŞMA YOK

Köprü için söz verildiğini ama yerine getirilmediğini ve insanların mağdur olduğunu ifade eden mahalle sakini Serkan Doğan, 'Alanlı Deresi'nden dolayı köprünün sağında ve solunda kalan kısım birbirinden kopuk. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin burayı ziyaret etmiş ve 6 ay içerisinde Çağdaşkent köprüsünün yapılması için söz vermiş. Köprü için hala bir çalışma yapılmadı. Burada vatandaşlar mağdur oluyor. TOKİ dolmuşu, R7 ve 13 numaralı otobüsler diğer kısımdan geçiyor. Ben de karşı tarafta yaşıyorum. Dolmuşlara binmek için U şeklinde yaklaşık 800 metre yürüyorum. Bu benim için önemli değil ama küçük çocuk veya yaşlılarımız için kışın veya yağmurlu havada büyük sorun teşkil ediyor. Köprünün ihalesi gerçekleşmesine rağmen yapılmadı ama biz köprü yapılana kadar buraya yaya köprüsü istiyoruz.' dedi.

BAŞKAN DEMİR'E DAVET

20 senedir derenin kenarında yaşadığını ifade eden mahalle sakini ve site yöneticisi İsmet Civil, 'Köprü sorunu 20 yıldır hep gündemde. Bu sene gündeme alınacak, ödeneği hazırlandı gibi dedikodularla 20 seneyi geride bıraktık. 19 Mayıs Bulvarı'nın yarısı tamamen bitti. Bulvarın devamının yapılabilmesi için köprünün yapılması gerekiyor. Bunu yetkililer de biliyor. Aylar önce buraya bir şantiye kuruldu ama devamı gelmedi. Bu taraf bir köy havasında ama etrafında apartmanlar yükseliyor. Alanlı Deresi'nin diğer tarafında yollar çamur, karşıya ulaşım engellenmiş vaziyette. Yeni gelen belediye başkanımız burayı herhalde unuttu. Halbuki dosya önünde duruyor. Çok da fazla bir paraya mal olacak bir yatırım değil. Belediyenin ekonomik olarak bir sıkıntısı varsa, mahalleli olarak parayı toplayıp belediyeye bağış da yapabiliriz. Başkan Demir'i buraya özellikle davet ediyoruz. Buraya gelsin ve rezilliği görsün. Gördükten sonra takdiri kendilerine bırakıyoruz.' diye konuştu.

GEÇİCİ DE OLSA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Mahalle sakini Mehmet Sağlam ise, 'Köprünün yapımı uzun sürebilir ama karşısı ile geçiş sağlayabilecek bir yaya köprüsünün yapılması lazım. İnsanla camiye giderken uzun süre dolaşmak zorunda kalıyor. Alana hafriyat döküldü, toz içinde pencere dahi açamıyoruz. İnsanlar mağdur oluyor' şeklinde konuştu.

Erdinç YILDIZ / Özel haber