Geliştirilen yeni nesil teknolojiler sayesinde miyop, hipermetrop ve astigmattan sonra artık katarakt cerrahisi de lazer yardımıyla yapılabiliyor. Katarakt ameliyatlarının en önemli aşaması olan yapay göz içi merceğinin yerleştiği yuvanın oluşturulması, lazer yardımlı katarakt cerrahisi sayesinde hazırlanıyor. Samsun Dünyagöz Hastanesi'nde Femtosaniye Lazer Teknolojisi ile bir hastanın gözüne mercek yerleştirildi. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Sezer Özkan, femtosaniye lazerle katarakt canlı cerrahisi yaptı ve ameliyat sırasında basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu.

KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ

Deneyimli ve donanımlı göz hekimleri ve ileri teknoloji ile hastalara hizmet verdikleri ifade eden Dünyagöz Samsun Başhekimi Op. Dr. Ali Tarık Sakoğlu, 'İlkelerimiz doğrultusunda durmadan kendimizi geliştiriyoruz. 60 yaşından sonra katarakt oranı yükselmektedir. 45 yaşından sonra da yakın görme sorunu görülmektedir. Femtosaniye Lazer ile hastanın uzak, yakın görmesini düzeltiyoruz. Katarakt ve astigmatını düzeltiyoruz' dedi.

KARADENİZ TEKNOLOJİYE KAVUŞTU

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Sezer Özkan ise 'En son teknoloji Femtosaniye Lazer ile hastamızın katarakt ve yakın-uzak görme kusurlarını azaltacağız. İnsanlarda artık insanlar iyiyi değil, mükemmeli istiyor. Mükemmeli verebilmek içinde bazı teknolojik donanımlara sahip olması gerekiyor. Akıllı mercek dediğimiz hem uzak hem yakını görme kalitesini arttıran mercekler ortaya çıktı. Bunları katarakt cerrahisi gibi gözün içerisine yerleştiriyoruz. Her zaman öncülük eden Dünyagöz Hastanesi, Karadeniz'e böyle bir teknolojiyi kavuşturdu' dedi. Hasta ise uzun zamandır tedaviyi araştırdığı ve Samsun'da uygulandığını ve ameliyat için burayı seçtiğini ifade etti.

Erdinç YILDIZ