AK Parti Atakum İlçe Başkanı Avukat Haluk Köksoy, ilçe başkanlığında gündeme dair açıklamalarda bulundu. İki gündem maddesi üzerinden duran Köksoy, Atakum Belediyesi'nde işçilere mobbing uygulandığını ve Başkan Cemil Deveci'nin Atakum İmar İnşaat Şirketi'ndeki uygulamaları ile şirketten alacaklı olanlara karşı suç işlediğini iddia etti.

MOBBİNG UYGULANIYOR

Atakum Belediyesi'nde yüzlerce işçiye görev yeri değişikliği adı altında, mobbing uygulanarak işi bırakmaya zorlandığını ifade eden AK Parti Atakum İlçe Başkanı Avukat Haluk Köksoy, "Evine ekmek götürmek ve geçimini temin etmekten başka bir kaygısı olmayan yüzlerce işçi, mevcut pozisyonlarından daha düşük pozisyonlara görevlendirmek suretiyle insanların ekmekleri ile oynanmaktadır. Bu uygulamaları kabul edilemez kılan ise işçilerin siyasi görüşlerinin esas alınmış olmasıdır. İşe alınırken mesleki kriterlerine göre işe alınmış, meslek diploması elinde olan ve mesleğine uygun işi yapan, keza lisans mezunu olup diplomasına göre istihdam edilen bu insanlar, başkanın emriyle temizlik hizmetleri birimine görevlendirilmiş, temizlik hizmetleri yetkilileri ise bu kişilerin eline birer süpürge vererek Atakum sokaklarında temizliğe göndermişlerdir. Bu uygulamanın bir sonraki adımı ise bu işçilerin işsiz kalmasıdır. Biz bu aşamadan sonra sürecin takipçisi olacağız. Unutmamak gerekir ki, Atakum halkı doğruyu yanlışı bir birinden ayırt etmesini iyi bildiği gibi, günü geldiğinde de hesabını sormasını çok iyi bilir' diye konuştu.

MAL KAÇIRILIYOR

Atakum İmar İnşaat Şirketi'nin içinin boşaltıldığını ifade eden Köksoy, 'Yıllardır faaliyet gösteren bu şirketin mal varlığı ve işletmeleri, hibe almış olduğu başka bir şirkete aktarılmıştır. Bu yöndeki uygulamada maksat, İmar İnşaat Şirketini batık bir şirket hüviyetine büründürerek siyasi rant elde etmektir. Bu uygulama, İmar İnşaat Şirketi'nin alacaklılarını da mağdur etmektedir. Devleti ve kamu kurumlarını yönetenler değişebilir, ancak hizmetler, yatırımlar, alacak ve borç yapıları kaldığı yerden devam eder. İmar İnşaat Şirketi'nin borçları ödenmediği gibi, bu şirketin uhdesinde bulunan malların ve işletmelerin ise el değiştirilmek suretiyle şirket bilerek ve isteyerek zarara ve batağa sürüklenmektedir. Unutulmamalıdır ki bu şirketten alacağı olan yüzlerce esnaf bulunmaktadır. Diğer taraftan, İcra İflas Kanunu'nun 331. Maddesinde alacaklıların zarara uğratılması maksadıyla yapılan bu tür eylemler suç olarak tanımlanmıştır. Keza Türk Ceza Kanunu'nun 37. maddesi bu suça iştirak edenleri de aynı şekilde sorumlu saydığı gibi 39. maddesi ise mal kaçırma eylemine yardımda bulunarak, icrasını kolaylaştıranları da aynı eylem kapsamında değerlendirmektedir. Yasal düzenlemelerden de anlaşılacağı üzere Deveci ve ekibi, İmar İnşaat Şirketi'ndeki uygulamaları ile bu şirkettin alacaklılarına karşı suç işlemektedirler" ifadelerini kullandı.

Erdinç YILDIZ

Cemil Deveci'den o iddialara cevap: 'Yapanın yanına kar kalmasın'