Atakum Belediyesinde işçilere mobbing uygulandığını ve Başkan Cemil Deveci'nin Atakum İmar İnşaat Şirketi'ndeki uygulamaları ile şirketten alacaklı olanlara karşı suç işlediğini ifade eden AK Parti Atakum İlçe Başkanı Avukat Haluk Köksoy'un iddialarını cevap veren Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, 'Çalışanlara baskı ve mobbing benim kültürümde bulunmamaktadır. Herkes tüm gücüyle, yapması gereken işlerini yapmaktadır' dedi.

SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRDİK

AK Parti Atakum İlçe Başkanı Avukat Haluk Köksoy'un iddialarını cevap veren Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, vatandaşlarını yanıltmadığını ve her zaman doğru bilgi verdiğini ifade ederek, 'Belediye Başkanı olarak göreve başladıktan hemen sonra, Atakum İmar İnşaat Ltd. Şti.'nin tüm banka hesapları alacaklılar tarafından haczedildi. Tüm taşınır malları zaten hacizli ya da ipotekli idi. İşçi ücretleri dört aydır ödenmiyordu. Ayni anda trilyonlarca lira çek alacaklısının icra ve haciz baskısı ile karşılaştık. Şirket fiilen iflas ettirilmiştir. Ancak her şeye rağmen hem şirketin çalışanlarının iş güvenliğini sağlamak, hem de belediye sosyal tesislerini çalıştırarak siz Samsun halkına karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundaydık. Bunun gereğini yaptık, bu tesislerde yaklaşık 200 işçi çalışıyor. Tüm çalışanların birikmiş 4 aylık maaşları ödendi. Düğün salonu kiralayıp parasını önceki yönetime ödeyenler kapıdan çevrilmedi, taahhüt edilen hizmetler yapıldı ve yapılıyor' diye konuştu.

DOĞRU VE DÜRÜST İŞLETİLDİĞİNDE KAR EDİYOR

Yalı Kafe'den her akşam bin kişinin yararlandığını ifade eden Başkan Deveci, 'Atakum Belediyesinin sosyal tesislerini hali hazırda işleten şirkete, belediyemizin bütçesinden bugüne kadar bir kuruş para ödenmemiştir. Şirket tüm çalışanlarının maaşlarını ve sigortalarını zamanında ödemektedir. Tesislerde kullanılan tüm gıda ve bilumum malzemeleri peşin para ile almakta ve kar etmektedir. Bu durum şunu göstermektedirki kendi şirketi gibi değil, doğru ve dürüst işletildiğinde Atakum Belediyesi şirketi kar etmektedir. Önceki belediye başkanı döneminde yönetilen İmar İnşaat Şirketi'nin 5 yıllık dönemde bir kuruşluk karı bulunmadığı gibi, yaklaşık 40 trilyon zarar ettirilmiştir. Bununla ilgili gerekli adli işlemler tarafımca yapılmıştır. Yapılmaya da devam edilecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın' dedi.

KÜLTÜRÜMDE YOK

Mobbing iddialarını da değerlendiren Başkan Cemil Deveci, 'Çalışanlara baskı ve mobbing benim kültürümde bulunmamaktadır. Herkes tüm gücüyle, yapması gereken işlerini yapmaktadır. Şimdi iktidar partisinin yetkililerine düşen görev, yapanın yanına kar kalmasın diyerek, bana destek olmaktır. Benim meslektaşım bilerek ve isteyerek 'Adaletsizliğin ve yolsuzluğun' yanında olmaz, karşısında olur' ifadelerinde bulundu.

AK Parti Atakum İlçe Başkanı'ndan çarpıcı iddia! Deveci ve ekibi suç işliyor