Samsun'un İlkadım ilçesi Saitbey Mahallesi Bağdat Caddesi'nde 4 Temmuz Perşembe günü meydana gelen yangında, Abdullah Kaya'ya ait Selçuk Halı adlı mağazada yanmaya başladı. Bu sırada iş yeri sahili Abdullah Kaya önce iş yerinden kendisini dışarı attı daha sonra da halılarını kurtarmak için iş yerine geri girdi.

ALEVLERİN ARASINDA KALDI

Bu sırada alevler bir anda etrafı sarınca içeride mahsur kaldı. Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangına müdahale etti. Abdullah Kaya'nın yakınları içeride olduğunu söyleyerek kurtarılması için etraftan yardım isteyip gözyaşı döktü. İtfaiye ekipleri içeri girerek Abdullah Kaya'ya ulaştı. Alevlerin arasından çıkartılan Kaya, 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yangın söndürme çalışması sırasında dumandan etkilenen bir itfaiye eri de ambulansla Samsun Gazi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

5 GÜN SONRA ACI HABER

Yangın sonucunda hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilen 70 yaşındaki Abdullah Kaya, 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.