Samsun Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı komisyon toplantısı Büyükşehir Belediyesi binasında, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığından gerçekleşti. 26 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, 20 madde oy birliği, 1 madde oy çokluğu ile kabul edildi. Geri kalan 1 madde oy çokluğu 1 madde oy birliği ile reddedilirken, 1 madde ilgili daireye iade, 2 madde ise komisyonda bekletildi. Komisyona, İlkadım Belediyesi Gazi Hizmet Binası arsasının ticaret alanından akaryakıt ve servis istasyonu kullanımına dönüştürülmesi teklifi damga vurdu.

YASAL ENGEL YOK

Komisyonda görüşülen İlkadım Belediyesi Gazi Hizmet Binası arsasının ticaret alanından akaryakıt ve servis istasyonu kullanımına dönüştürülmesi teklifi sırasında tartışmalar meydana geldi. Komisyon toplantısına İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da katıldı. Komisyonda teklif ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Necattin Demirtaş, 'Yeni binaya taşınmamızdan dolayı iki binamız boşa çıktı. Belediyemizin 264 milyon borcu var. 24,5 milyon ise çek borcu vardır. Tabiri caizse uçan kuşa borcumuz var. Daha önceki dönemde ticaret alanına çevrilmiş ve satışa hazır hale getirilmiştir ve satış kararı vardır. Yaptığımız araştırma sonucu 10,5 milyon TL'ye satışı yapılabilir. Akaryakıt istasyonuna çevrilirse 20-25 milyon liraya satılabilir. Bizim muradımız mali tabloları da hesaba katarak bu şekilde satılmasını sağlamaktır. Kamu kaynağını doğru kullanmak istiyoruz. Benzin istasyonu yapılması için yasal olarak hiçbir engel yok' dedi.

REFERANDUM YAPILSIN TALEBİ

CHP Meclis Üyesi Atila Tekcan ise servet değerini artıracak bir uygulama olduğunu belirterek, İlkadım ilçesine bir tesis daha kazanacağını ifade etti. Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Recep Kemal Certel, 'Oranın çevresinde okullar var. Çevresindeki vatandaşların ne söyleyeceğini çok önemlidir. Referandum bile yapılabilir. Teklifin en azından bekletilmesini istiyorum' dedi.

BU BORCU BEN YAPMADIM

İstasyonun trafik üzerinde hiçbir engelleyici bulunmadığını ifade eden Başkan Demirtaş, 'Bu borç benim şahsi borcum değil, kamunun borcu. Bu borcu da ben yapmış değilim. Şu anda buranın bu şartla satış kararı var. Ben şunu talep ediyorum, siz oylamazsanız ben bunu 10 milyona satacağım ama akaryakıt istasyonuna çevirelim ve daha çok para eder. Kamunun kaynağı daha çok elimize gelsin dedim. Bunda abes olan nedir. Kararınıza saygı duyarım' dedi.

ŞEHRİN ORTASINA BOMBA

MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola ise, 'Gazi Hizmet Binası'nın çevresinde imam hatip lisesi, ilkokul ve çevresinde site mevcuttur. Ben 5 milyonluk yer değer kazansın diye 10 milyona satacaksam, bu yanlı olur. Bu şehri yönetiyorsanız, şehirde yaşayan her insanı mal ve can güvenliğinden sorumlusunuz. İnsanların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak oluşum içine girilmesi gerekiyor. Şehrin ortasına bomba koymanın hiçbir mantığı yok' diye konuştu.

KOMİSYONDA BEKLETİLSİN

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk ise, 'Necattin Başkanımın, insanlarını yaşamını zorlaştıracak hiçbir pozisyonda olacağını sanmıyorum. Bu konunun üzerinde mesafe kat edilmesi ve vatandaşların rahat edebileceği bir ortam oluşması isteniliyor. Bu maddenin daha detaylı incelenmek üzere komisyonda bekletilmesini istiyorum' dedi.

İlgili madde oy birliği ile komisyonda bekletildi. Meclis toplantısı, Cuma günü saat 14.00'da Cumhuriyet Meydanında bulunan Büyükşehir Meclis binasında gerçekleşecek.

Erdinç YILDIZ