Samsun'un Çarşamba ilçesi Orta Mahalle'de yaşayan 4 çocuklu ailenin en küçük ferdi 9 yaşındaki Emircan Yıldırım, işitme engelli olarak doğdu. Doğduktan sonra Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine götürülen Yıldırım'ın burada yapılan testlerde işitme engelli olduğu belirlendi. Küçük Emircan 7 yaşına geldiğinde ise başının içerisine ve dışarısına 'koklear implant (işitme cihazı)' takıldı ve Emircan 7 yaşından sonra söylenenleri anlamaya başladı.

İŞİTME CİHAZI ÇALINDI

Yaklaşık 7 ay önce evinin önünde oyun oynayan Emircan'ın yanına gelen şahıs veya şahıslar Emircan'ın annesinin yanında olmamasını fırsat bilerek başından işitme cihazını çaldı. Bu olaya karşı koymayan Emircan eve giderek annesine başını ve kulağını göstermeye başladı. Cihazın düşmüş olma ihtimalini de değerlendiren ailesi aramalardan bir sonuç alamadı. Cihazın çalınmasının adından ise Emircan yeniden duymamaya başladı. Yaklaşık değeri 21 bin lira olduğu belirtilen söylenen cihazın ücretini karşılayamayan annenin tek isteği oğlunun yeninden cihazına kavuşması ve duymasıydı.

ANTALYALI İŞ ADAMINDAN YARDIM ELİ

Haberin gündeme gelmesinin ardından ise Antalyalı iş adamı Yusuf Yadoğlu harekete geçti. Türk PDR Derneği Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat ile iletişime geçen Yadoğlu, çalınan işitme cihazının bir üst modelini alarak aileye gönderdi.

AİLEYE SÜRPRİZ

Daha sonra ise Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı ve Türk PDR Derneği Samsun Şube Başkanı Özat sürpriz yapmak amacıyla işitme cihazı ile birlikte Emircan'ın Çarşamba ilçesindeki evine gitti. İşitme cihazını gören Emircan'ın ve ailenin mutluluğu ise görülmeye değerdi.

BAKANLIKTAN AİLEYE EKONOMİK DESTEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Balcı, basında yer alan haberlerin ardından müdürlük olarak çalışmalarını başlattıklarını belirterek, 'Bizim aileyle ilgili olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız daha önce sosyal ekonomik destek hizmeti verdi. Emircan adına annemize evde bakım hizmeti ödemekteyiz. Biz aileyi sürekli takip ediyoruz. İşitme cihazıyla ilgili ihtiyaç olduğunda birlikte çalışarak Türk PDR Derneği Samsun Şubesi Başkanı Oğuz Özat ile bir iş adamı vasıtasıyla cihazı temin ettik. Bu sırada aileyle de sürekli görüştük. Bugün cihazı teslim ettik. Daha sonra ise hastanede takılacak' dedi.

ÇOCUĞUMA HAYAT VERDİLER

Anne Dilek Şahin ise yardım eden ve katkı veren herkese teşekkür ederek, 'Allah razı olsun. Cihazı alanların Allah her zaman yüzünü güldürsün. Benim çocuğuma hayat verdiler. Büyük bir sevinç yaşıyoruz. Çocuğum artık duyabilecek ve konuşabilecek' diye konuştu.

İŞ ADAMI AİLEYİ ARADI

Aileyi telefonla görüntülü arayan Antalyalı iş adamı Yusuf Yadoğlu da aileye hayırlı olsun dileklerini iletti. Minik Emircan'a cihazı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinde takılacak.