Tüketiciyi Koruma Derneği Samsun Şubesi Başkanı Sema Onar Yaktı, Türk-İş tarafından açıklanan yoksulluk ve açlık sınırı rakamlarının ardından basın açıklaması düzenledi. Yaktı, söz konusu açıklamaya göre Türkiye'de 15 milyon vatandaşın açlık sınırının altında gelirle yaşadığını belirterek, "Dört kişilik ailenin yoksulluk sınırı ise 6 bin 733 lira. Bekar ve çocuksuz bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 2 bin 558 lira. Ülkemizde asgari ücret ise 2 bin 20 lira. Vatandaşlar zor durumda" ifadelerini kullandı.

TÜKETİCİLER MAĞDUR

Yaktı, gerçek enflasyon oranının oldukça yüksek olduğunu vurgulayarak, "Tüketiciler, bu zorlukların yanı sıra vergi artışları, zamlar ve pahalılıkla boğuşuyor. Devletin tüm yükü mazlum, mağdur tüketiciye yükleniyor. Resmi olarak yüzde 20 açıklanan enflasyon halka yüzde 40 olarak yansıyor. Çalışanlar ve emekliler bir hırka bir lokmayı bulamaz hale geldi. Son olarak işçi ve emeklilere verilen yüzde 5'lik zam oranını kabul edilemez buluyoruz. Bu enflasyon ortamında bu zam haksız ve hukuksuzdur" diye konuştu.

ZAMLARIN SEBEBİ NE?

Yaktı, Samsun'da yapılan ve yapılması planlanan zamları da eleştirerek, "Samsun'da seçimden önce suya indirim yapanlar, seçimden sonra katmerli zam yaparak halkla alay ediyor. Oysa Türkiye'nin birçok şehrinde belediyeler suya zam değil, indirim yapıyor. Bu yapılan zammın sebebi ne? Açılan davaları ve imza kampanyalarını destekliyoruz. Samsun'da ulaşımda da zam yapmak için hazırlık yapıyorlar, bunun sinyallerini görüyoruz. Biz bu zamlara karşıyız. Vatandaş ne kazanıyor ki, bu zamları yapıyorsunuz?" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR