Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 15. birleşiminin 1.oturumuna ait toplantı, Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleşti. Mecliste görüşülen 26 gündem maddesinin 24'u oybirliği ile 2'si ise oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyonda bekletilen AYKOME Yönetmelik değişimi teklifi, AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar tarafından gündeme alınması talep edildi ve ilgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Mecliste ayrıca, 1 milyar 664 milyon lira borcu bunulan Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 8 milyonluk kredi çekimi için Büyükşehir Belediyesine ait olan tesis, inşaat ve her türlü gayrimenkul, araç, gereç ve malzemeler ipotek ve rehin olarak gösterildi.

YANLIŞ YAZMIŞLAR

26 gündem maddesinin 24'u oybirliği ile 2'si ise oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 8 maddesinde ise İlkadım Belediye hizmet alanı kullanımının bir kısmının ticaret alanı kullanımına dönüştürülmesi teklifi görüşüldü. Bu teklife Cumhuriyet Halk Partili üyeler ret oyu verdi. 20'nci gündem maddesinin görüşülmesi sırasında söz alan MHP Grup Başkanvekili Cemalettin Kola, 'Komisyonda iki MHP'li üyemiz ret oyu vermişti. Ama komisyon kararında oybirliği ile kabul edildiği görülüyor. İlgili maddenin oy çokluğu ile düzeltilmesini talep ediyorum' dedi. Konuşma sonrası oylamaya geçildi ve MHP'li üyelerin ret oyu verdiği madde oy çokluğu ile yasallaştı.

8 MİLYONLUK KREDİ ÇEKİLDİ

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 15. birleşiminin ilk oturumunda direk kabul edilen Vezirköprü Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı için 2 milyon 182 bin 432 lira kredi teklifi kabul edilmişti. Temmuz ayı 15. birleşiminin 1. oturumunda ise komisyondan havale edilen Çarşamba Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Yeni Lot Yapımı işi için 1 milyon 950 bin 352 lira ve Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Lot Yapım işi için 3 milyon 794 bin 861 lira olmak üzere 3 proje için toplam 7 milyon 927 bin lira İller Bankası'ndan kredi kullanılması teklifi, oy birliği ile kabul edildi. Kredi ödemesi gerçekleşmezse, Büyükşehir Belediyesine ait olan tesis, inşaat ve her türlü gayrimenkul, araç, gereç ve malzemeler ipotek ve rehin olarak gösterildi. Eğer alınan kredi geri ödenemezse ipotek devreye girecek. Kredi kullanımlarında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yetkili kılındı. Ağustos ayı meclisi, 19 Ağustos Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanında bulunan meclis binasında gerçekleşecek.

Erdinç YILDIZ