Türkiye'de yıllık ortalama 19-20 milyon ton civarı buğday üretimi yapıldığını söyleyen Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Eren Günhan Ulusoy, "Türkiye buğdayda kurak seneler için hazırlık yapmalı. Kurak bir senede bu rakam yüzde 20 azalabilir. Üretimimizi 21 milyona çıkarmamız ve 5 milyon tonluk emniyet stoku oluşturmamız gerekiyor" dedi. 2001 yılında 9,3 milyon hektar buğday ekim alanı olduğunu belirten Ulusoy, 2019'da bu alanın 7 milyon hektarın altına düştüğünü ifade ederken, "Tarımsal alanın tarım dışına çıkması ve çiftçinin alternatif ürünlere kayması en önemli etkenler. Yol geçen yer tarımdan kopuyor. Bu rakam artık kırılma noktası, daha aşağı düşmemeli" ifadelerini kullandı.
Buğdayda kırılma noktası
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Türkiye'de buğday ekilen alanın 7 milyon hektarın altına düştüğünü belirterek, 'Bu rakam artık kırılma noktası, daha aşağı düşmemeli' dedi
Trend Haberler
Tarım Kredi'de Et Fiyatları Değişti! Bakın Hangi Fiyata Raflarda
Karadeniz'de Gece Yarısı Deprem Panik Yarattı!
BİM Aktüel 29 Mart 2024: Haftanın Sonuna Damga Vuracak Ürünler!
Emekliler Dikkat! Ziraat Bankası'ndan Müjdeli Haber: 200.000 TL'ye Kadar Destek!
Bartın’da park sorununu bitirecek proje
Dikkat! Samsun'da Enerji Kesintisi Uyarısı (25 Mart 2024)