Samsun Valiliği tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesinde şehit yakınları ve gazilere yemek verildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yemek organizasyonunda konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Şehitler başımızın tacıdır' vurgusu yaptı.

SAMSUN, TÜRKİYE'NİN ÇİMENTOSU

15 Temmuz şehitlerine ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Kaymak, "Şehit yakınları bizler için çok değerli. Şehit ailesini de, şehidi de Allah seçiyor. Sizlerle kucaklaşmak çok anlamlı. Şehit ailelerine karşı davranışlarımızda çok daha duyarlı olalım. Şehit yakınları bize emanettir, onların hayatlarını güzelleştirmek için çaba sarf etmeliyiz. 19 Mayıs'ın 100. yılı kutlamalarını da yaptık. PKK 40 yıldır ülkeyi bölmeye çalışıyor, bölemiyor. Daha sonra FETÖ örgütü türedi. Allah devletimizi bu hain tehlikelerden korusun. 15 Temmuz darbesi, milletin dini değerlerini istismar eden bir grubun hareketiydi. 'Abi, abla, cemaat' aslında bizim değerlerimizdi ama bunların göbekleri başka yere bağlıydı. Bu kavramları o kadar dejenere ettiler ki, bu kelimeleri kullanmaya çekinir olduk. Bizim ayrımız, gayrımız yok. Farklı partilerden olabiliriz ama Türkiye Cumhuriyeti dendiği zaman bir araya geliriz. Samsun Türkiye'nin çimentosu, birlik ve beraberliğin sembolü. İnşallah Samsunlular tekrar bunu gösterecek. Şehitlerimizi anacağız, aksi takdirde onların kemikleri sızlar. Şehitler başımızın tacıdır, bir şehit yakını bana geldiği zaman mutlaka görüşmeye çalışıyorum. Şehit yakınları kapınıza geldiği zaman onu incitmeyin, bilesiniz ki oraya şehidin ruhuyla geliyor. Bunu yapmayan kişilere karşı en sert tavrı alacağımı bilmenizi isterim" ifadelerini kullandı. Kaymak, tüm Samsunluları bugün yapılacak 15 Temmuz etkinliklerine katılmaya davet etti.

BU VATANA SEVDALIYIZ

AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, iç ve dış güçlere karşı önemli bir mücadele verildiğini vurgulayarak, "Bizi buluşturan duygu, bu vatana, bayrağa sevdasıyla canından vazgeçmiş şehitlerimiz. Canlarımızı kaybettiğimiz için çok üzgünüz ama bu vatanın böyle kahramanlara emanet olduğunu bildiğimiz için de gururluyuz. Türkiye, uzun yıllardır terörle mücadele veriyor. Geleceğe dair dik duruşumuzu, şehitlerimiz, gazilerimiz ve şehit ailelerimizden alıyoruz. 15 Temmuzlar bir daha yaşanmasın diye, Cumhurbaşkanımız önderliğinde içerde ve dışarda verilen mücadele çok değerli" diye konuştu.

DÜĞÜNE GİDER GİBİ MERMİLERİN ÖNÜNE ATLADILAR

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, bu ülkenin vergileriyle alınan silahların 15 Temmuz'da halka döndüğünü belirterek, "Bu ülkenin vergileriyle alınan silahların devlete, halka, polise döndüğü unutmamamız gereken önemli bir gün 15 Temmuz. İlk hareketlenme başlandığı saatlerde, Samsun'da uluslararası bir tesis kazandırıyorduk. Bu kalkışma başladığında, emniyet müdürümüzü ve polisimizi aradığımızda görevlerinin başında olmuştuk ancak garnizon komutanına bir türlü ulaşamamıştık. Onların başka bir işi vardı. Bütün askeri erkanı kışlaya toplayıp ertesi günkü eylem planını anlatıyorlardı. Kimleri tutuklayacaklarını, kimleri nereye göndereceklerini konuşuyorlardı. Göğsüne vatan sevgisini aşılayan aziz milletimiz, düğüne bayrama gider gibi topların, tankların, mermilerin önüne giderek canlarını feda ettiler" sözlerini kaydetti.

BU İHANETİ UNUTMAYACAĞIZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, "Kurtuluş meşalesinin yandığı şehir Samsun, bu ülkeyi, bu bayrağı koruyup kollamada her zaman öncü olacaktır. 15 Temmuz ihaneti, bizim bildiğimiz en acımasız ihanettir. Kendi içinizden öz evlatlarınızı alıp kamu kuruluşlarına, silahlı kuvvetlere yerleştirip düşmana dönük namluları bu memleketin evlatlarına çevirdiler. Evlatlarınıza, çocuklarınıza bunu aktararak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ileriye taşımalıyız. Şehitlerimiz sayesinde hayatta olduğumuzu asla unutmayacağız" şeklinde konuştu.

Yemek organizasyonuna ayrıca, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Zeybek, Aile, Sosyal Politikalar ve Çalışma İl Müdürü Tekin Balcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Diril, bürokratlar, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Şükrü Berk ASKAR