Fetullahçı Terör Örgütü ( FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PYD) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3'üncü yılında Samsun protokolü tarafından şehitlikler ziyaret edildi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitler için Büyük Cami'de Mevlid-i Şerif okutuldu.

15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü anma etkinlikleri kapsamında, Vali Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından şehit mezarlıkları ziyaret edildi. Şehitlik ziyareti sırasında duygusal anlar yaşandı

KARANFİL BIRAKTILAR

İlk tören, Kıranköy Mezarlığında, şehit mezarlarında gerçekleşti. Duygusal anların yaşandığı şehit mezarlarında, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Samsun Müftüsü Veysel Çakı tarafından dua edildi. Vali Kaymak ve protokol üyeleri tarafından şehit mezarlarına tek tek karanfil bırakıldı ve şehit yakınlarıyla bir araya gelindi. Şehit olan yakınlarının kabirleri başında ağlayan ve dua eden şehit yakınlarının acıları paylaşıldı. 2017 yılında Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik süren operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Hareket Polisi Mesut Yılmaz'ın yeğenleri Egemen ve Alparslan Yılmaz ise, şehit Yılmaz'ın kabrine karanfil bıraktı. Daha sonra ise Asri Mezarlığına geçildi. Protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bırakarak, şehit yakınlarıyla sohbet etti. Çocuklarının mezarları başına gelip dua eden şehit aileleri ise duygulu anlar yaşadı.

MEVLİT OKUTULDU

Şehitliklerin ziyaretinin ardından, şehitler için Büyük Camii'nde Mevlid-i Şerif okutuldu. Kur'an tilaveti ile başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti. Mevlid-i Şerif'in ardından camiden çıkan vatandaşlara, İlkadım Belediyesi ve Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ikramlar yapıldı.

YOĞUN KATILIM

Programlara Samsun Valisi Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, kamu kurum müdürleri, askeri erkan, diğer protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Erdinç YILDIZ