İstişare ve değerlendirme toplantılarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, son olarak Çarşamba ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Demir, muhtarların talep ve önerilerini tek tek dinleyerek notlar aldı ve sorunların çözümüyle ilgili olarak gerekli talimatları verdi.

YENİ STANDARTLAR

"Şehirler, içerisindeki insanlarla kalkınır, ülke topyekûn halkıyla beraber kalkınır" diyerek sözlerine başlayan Başkan Demir, şöyle devam etti: "Samsun'un yatay kalkınmayı en iyi başaran kent olmasını planlıyoruz. Terme'den Vezirköprü'ye, Yakakent'ten Asarcık'a kadar tüm ilçelerimizi, Samsun kent merkezindeki standartlara kavuşturacak şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz. İnternetinden tutun da alt yapısına, eğitiminden, kentle ilgili planlamalarına kadar bunu başarmak istiyoruz. Gelecekte Ayvacık'a da, Asarcık'a da, Salıpazarı'na da doğal gazın gittiğini, oradaki insanlara ulaştığını göreceğiz."

KANALİZASYON MÜJDESİ

Çarşamba'ya inşa edilecek atık su tesisinin önemine vurgu yapan Başkan Demir, "Geçtiğimiz günlerde meclisimiz, Çarşamba Atıksu Projesi için olağanüstü toplandı. Maliyeti 16 milyon 670 bin 590 lira avro olan proje, 14 milyon 375 bin 960 avroluk hibe desteği ile gerçekleştirilecek. Biz de Büyükşehir olarak hemen bu arıtmanın arka planındaki kanalizasyon ve yağmur suyu ile ilgili şebekeyi projelendirmeye başladık. Eş zamanlı başlayacak bu yatırımlarla önümüzdeki dönem bitmeden Çarşamba'nın kanalizasyon, yağmur suyu ve arıtması tamamlanmış olacak. Bu çalışma Çarşamba'ya 4-5 merdivenlik basamak atlatacak. 5 yılsonunda benim yolumda şu problem vardı, suyumda sıkıntı vardı gibi sorunları gündemimizden çıkarmak istiyoruz. Seçim bitti artık sorumluluğu aldık. Eksiğimiz olursa lütfen iletin. Siz de seçildiniz, insanlara vaatler verdiniz. Biz sizin yanınızdayız. Unutmayın bu şehir, Türkiye'nin en kilit noktasındaki en önemli şehirlerinden biri" dedi.

HİZMET ARTACAK

2019-2024 yılları arasında yürütecekleri hizmet yarışında yol haritasını bu toplantıyla belirleyeceklerini belirten Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise, "Çarşamba'nın arıtma tesisini Avrupa Birliği hibe kredisi ve yine Büyükşehir'in yapacağı katkıyla gerçekleştirmiş olacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, SASKİ Genel Müdürümüze, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bu hizmet seferberliği artarak devam edecek" diye konuştu.