Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı mevkiinde meydana geldi. Bitlis Merkez İlçe Jandarma Komutanı Zafer Akkuş'un makam aracına teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda Samsunlu Binbaşı Zafer Akkuş ile yanında bulunun şoförü ve koruması yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan Binbaşı Akkuş, kaldırıldığı Bitlis Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit düştü.

BU GECE SAAT 22.00'DA GETİRİLMESİ BEKLENİYOR

Samsun Asarcık ilçesi Armutlu Mahallesi Nüfusuna kayıtlı 1971 doğumlu olduğu öğrenilen Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş'un cenaze programı da netlik kazanmaya başladı. Samsunlu şehit Binbaşı Zafer Akkuş'un bu gece saat 23.00'dan sonra Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirilmesi bekleniyor.

Samsun Valiliğinden yapılan açıklama şu şekilde;

Şehidimiz 20.07.2019 Cumartesi günü (yarın) Asarcık ilçesi Armutlu Mahallesinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Armutlu Mahallesi Mezarlığına defnedilecektir.

Şehidimiz evli olup Büşra adında 1997 doğumlu bir kız çocuk babasıdır. Eşinin adı Yasemin Akkuş. Şehidimizin naaşının bu akşam 23.00'dan sonra havalimanına gelmesi beklenmektedir.

Bilgilerinize sunulur.