Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. 4 gündem maddesi ve bir ek maddenin görüşüldüğü toplantıya meclis üyesi Metin Aktürk'ün gündem dışı söz alarak yaptığı konuşma damga vurdu. Aktürk bir dost meclisinde gerçekleşen ve ismini açıklamadığı bir siyasetçi ile yaşadığı sorunu meclis kürsüsünden dile getirirken, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise konunun yanlış olduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTEYLE, İŞ ADAMLARI ETLE TIRNAK GİBİDİR

Samsun TSO meclis üyesi Metin Aktürk, gündem dışı söz alarak, ismini açıklamadığı bir siyasetçiye yüklendi. Aktürk, 'OMÜ'de akademisyen ve siyasi arkadaşlarımız ile dost meclisinde hasbihal ederken, Bafra'da yapılması düşünülen eczacılık fakültesinin Bafra'da uygun olmayacağını ifade ettik. İş adamı sıfatı olan ve aktif siyaset yapan bir ağabeyimiz beyan ettiğimiz fikrimize 'ya Hacı iş adamının üniversiteyle ne işi olur' dedi. İfadeyi 'senin ne işin olur' deseydi ciddiye almazdım. İş adamının ne alakası olur deyince ciddiye aldım. Bu sözü söyleyen ağabeyimiz zaman zaman meclise gelir ve 'bu şehri beraber yöneteceğiz', 'siyasetçiler olarak sizlerin fikirlerini önemsiyoruz' diye gaz verir. Bafra'ya fakülte yapılması için oraya binayı bağışlayanın iş adamı olduğundan veyahut Çarşamba'da hukuk fakültesinin binasını bağışlayanın iş adamı olduğundan bir haber. Herkesin şunu bilmesi gerekiyor, üniversiteyle iş adamları etle tırnak gibidir. Bunun en ciddi göstergesi TEKNOPARK'tır. Bu ağabeyimizin bilgi eksikliği olduğunu görüyorum. Kim kendi geleceğini, Samsun'un geleceğinden önde tutarsa ben hakkımı helal etmiyorum. Kim Samsun'da az veya çok yatırımı olan iş adamlarını gaye almazsa, kendisinin de bir gün gayeye alınmayacağını bilmesini isterim' diye konuştu.

MURZİOĞLU: BÜTÜN OKLAR BANA GELİYOR

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise temmuz ayı içerisinde gerçekleşen faaliyetler hakkında meclisi bilgilendirdi. Gündem dışı söz alan meclis üyesi Metin Aktürk'e de cevap veren Murzioğlu, 'Dost meclisinde olan konuşmayı buraya taşımanızı doğru bulmuyorum. Bu bizi üzdü. Oda, siyasete alet ediliyor gibi bir konuma geldi. Sizin çekişmenize bizim kürsünün alet edilmesini, ben başkan olarak sevmiyorum ve istemiyorum. Çünkü bunun bütün okları bana geliyor ve ben bunun altında eziliyorum. Ben siyaset yapmadım, yapmayacağım da. Bunu söylemeniz bana göre yanlış. Eğer bu odadan görevli olarak gittiyseniz ve size böyle bir şey yapıldıysa bunu demeniz doğaldı. Bizim eczacılık meslek komitemiz yok. Aramızda eczacı var ama farklı meslek kollarından buraya geldiler. Onların dernekleri var' diye konuştu.

9 GÜN TATİLE KARŞIYIZ

Meclis sonunda Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Murzioğlu, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılmasına karşı olduğunu ifade ederek, 'İş insanına sorarsanız bayram hiç olmasın. Memur ve işçi tatil ister, haklarıdır. Benim işim duracak, primini ödeyeceğim. Zaten iş yok, ödeyemiyoruz. Bayram tatilinin 9 gün olmasına taraftar değilim. Tatil kaç günse o kadar olmalı. Bayram tatillerinin uzatılması iş verenin üstüne yük bindiriyor. Emekçi olarak bu istenir, ama ben işveren olarak bunu istemem' dedi.

Erdinç YILDIZ