Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresinin (SASKİ) mayıs ayı olağan meclisinde suyun metreküp fiyatına yüzde 25 zam, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam ve aylık TÜFE oranına göre artış sonrası Samsun'da tepkiler dinmiyor. Samsun'da bir araya gelen 42 dernek ve oluşum ' Samsun Su Zammı Geri Alınsın Platformu'nu kurmasının ardından ilk eylemini gerçekleştirdi. Platform, İlkadım ilçesinde bulunan Süleymaniye Geçidi'nde su zammına karşı bildiri dağıtarak, su zammının iptali için imza kampanyası düzenledi. Düzenlenen imza kampanyasında, Samsun Su Zammı Geri Alınsın Platformu sözcüsü Tacettin Aydın tarafından da basın açıklaması yapıldı.

SONUÇ ALINCAYA KADAR SÜRECEK

İmza kampanyası sırasında açıklamada bulunan Platform Sözcüsü Tacettin Aydın, 'Suya yapılan zammın işletme hesabı üzerinden bir kar zarar hesabına karşılık olarak yapıldığı söylense de bizler biliyoruz ki bu zam, seçimden önceki süreçte yapılan savurganlığın faturasını gariban halka yükleme eğiliminden kaynaklanıyor. Samsun halkı belediyenin yaptığı savurganlığın ve hesapsız uygulamaların bedelini su faturaları üzerinden ödemek zorunda değil. Suyun ücretsiz sunulması gerekirken aşırı bedel üzerinden satılması, bu hakkın ihlalidir. Bu düşünceden hareketle bizler, emekliler, asgari ücretle çalışanlar ve işsizler yani geçim sıkıntısı çeken herkes için bu zammın geri alınmasını istiyoruz. Çağrımızı bugün dile getirip, yarın unutmayacağız. Sonuç alıncaya kadar mücadelemiz büyüyerek devam edecek. Bizler yaptığımız, basın açıklamaları, imza stantları ve dağıttığımız bildiriler ile bir taraftan konuyu gündemde tutarken, bir taraftan da büyükşehir belediye başkanlığının yaptığı uygulamayı gözden geçirmeye, düşündürmeye çalışmaktayız' ifadelerini kullandı.

TALEPLERİMİZİ DİKKATE ALIN

Açıklamasını sürdüren Aydın, 'Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, eylem ve etkinliklerimize halkın ne kadar büyük bir destekle katıldığını, yapmış olduğu zamma ne kadar tepkili olduğunu görmeye, uyarı ve taleplerimizi dikkate almaya davet ediyoruz. Emeklilerin, dar gelirlilerin, işsizlerin, asgari ücretle yaşamaya çalışanların, kendi seçtikleri belediyenin kapısında sizin uygulamalarınız nedeniyle her gün eylem yapmalarını, kendinize ve bu şehre yakıştırıyor olmazsınız. Sizi, Samsun halkı ile inatlaşmaktan vazgeçmeye, suya yapılan zamların geri alınmasına davet ediyoruz' diye konuştu. Basın açıklamasının ardından platform üyeleri İstiklal Caddesi'nde broşür dağıtarak vatandaşları imza kampanyasına davet etti. Vatandaşlar, su zammı iptali için düzenlenen imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

Erdinç YILDIZ