Erdoğan'ın Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) Kurban Bayramı'nın ardından piyasaya gireceğini de açıkladığını aktaran Soydan, "Yapılan açıklamalar üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Fiyat biraz daha yüksek olabilirdi. Ancak üreticilerimiz ürününün randımanını yüksek tutarak açıklanan rakamın üzerinde fındığını satabilir. Bu son derece mümkündür." diye konuştu.

ZAMANINDA AÇIKLANDI

Soydan, TMO'nun piyasa sokulması yönünde alınan kararın çok önemli olduğuna değinerek, "Çünkü ilk defa fındık hasadı öncesi devletin bir alım kararı oldu. Geçen sene TMO geç piyasaya girmiş ve bazı tartışmalar yaşanmıştı. Bu sezon benzer bir durumla karşılaşmayacağız." şeklinde konuştu.

ÜRETİCİ ARNDIMANI ARTIRMALI

Soydan, üreticilerin gönül rahatlığı ile hasada başlayacağının da altını çizerek, şunları kaydetti: "Geçmiş yıllarda fiyat belirsizliğinden dolayı üretici bahçesine girerken endişeli ve gelecek adına karamsar şekilde giriyordu. Bu sezon için böyle bir durum ortadan kalmış oldu. Üreticilerimize bundan sonra düşen görev, ürününü kaliteli bir şekilde satış için hazırlaması. Çiftçimiz randımanı yüksek bir ürünü pazara indirmek için gerek kurutma, gerekse depolama kurallarına en iyi şekilde uymalıdır."