İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un Şalpazarı ilçesi sınırlarındaki Sis Dağı'nda organize edilen "200. Geleneksel Sis Dağı Şenlikleri'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Soylu konuşmasında, "Uyuşturucu ile mücadelemiz, terörle mücadelemiz, sokaklardaki huzuru temin etmek için verdiğimiz mücadelemiz, bölgemizde yaşanan zulme karşı göçü merhametle yönetmemiz işte hep bunun içindir. Bizim kimsenin ülkesinde, kimsenin zenginliğinde, huzurunda gözümüz yok. Sadece kendi ülkemizde, kendi insanımızın huzurunu temin ve daim etmek, çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için gayret ediyoruz. Ben bu şehrin evladıyım. Bana sorarsanız, 'ülkenin durumu nasıldır?' diye, içiniz rahat olsun, Türkiye bugün risklerinden çok fırsatları olan, sıkıntılarından çok başarıları olan, çok uğraşılan ama işlerin iyiye gittiği bir hali yaşamaktadır" dedi.

SADECE İŞİMİZE BAKIYORUZ

Seçim işlerini geride bıraktıklarının altını çizen Soylu, "Önümüzde 4 yıllık bir süre var. Artık sadece işimize bakıyoruz. Teröre her yerde darbe üstüne darbe vuruyoruz. İçerde Gabar'dan Kato'ya, Pülümür'den Bestler Dereler'e kadar, dışarıda Kandil'den Afrin'e, Azez ve Mare'ye kadar PKK'ya dünyayı dar ettik' dedi. Soylu, vatandaşlardan kendilerine itimat etmelerini, güvenmelerini isteyerek, "Biz dara, sıkıntıya düşmüş kimseye halel getirmeyiz. Biz bu ülkede, dünyada bir daha Aylan bebek fotoğraflarının yaşanmasına müsaade etmeyiz. Dünyaya insanlığın, komşuluğun, tarihin, Müslümanlığın ve imanımızın bize ne öğrettiğini de anlatabilecek kabiliyetten hiçbir zaman yoksun olmayız. Ensar çizgisinden sapmayız, yasal yollardan gelmiş hiçbir muhacirin de sınır dışı edilmesine müsaade etmeyiz. Bu politikamızdan herhangi bir sapmamız da söz konusu değildir. Ancak kaçak göçe de müsaade etmemiz elbette ki mümkün değildir. Dün de aynısını yapıyorduk, bugün de aynısını yapmaya devam edeceğiz. Herkes emin olsun ki Türkiye felaket senaryolarına teslim olmayacaktır, bu meselelerin tamamından Türkiye güçlenerek çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 35 EKSİLME

Uyuşturucu sebebiyle ölümlerde 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 35 azalma olduğunu ifade eden Soylu, "Uyuşturucuyla ilgili mücadelemizde de büyük bir yol aldık. Hep birlikte vatandaş olarak çok dikkatli olmalıyız. Yine bu sene 2019'da rakamlar 2018'e göre yüzde 35 eksiklikle gitmektedir." dedi.