Avukat Zekai Gül Şiir Dinletisinde Arap edebiyatı severleri Samsun'da buluştu. Meşe Tesisleri Orman Kafe'de gerçekleştirilen şiir dinletisinde Avukat Zekai Gül ve Musul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Abdullah Fethi Ezzahir, Arap edebiyatına dair bilgi birikimlerini Arap, Kazak ve Türkmen edebiyatseverlerine aktardı.

ARTIK 2 AYDA BİR YAPILACAK

Bu şiir dinletisini geleneksel olarak 2 ayda bir yapmayı planladıklarını belirten Avukat Zekai Gül, 'Arap, Kazak, Fars ve Kırgız edebiyatına merak salan yabancı dostlarımızla birlikte şiir dinletisi ve edebiyat konuşmak için buluştuk. Biz bu güzel buluşmayı artık her 2 ayda bir yapmayı planlıyoruz. Ben Arapça, İngilizce, Kazakça, Farsça ve Türkçe bilen bir edebiyatsever olarak dostlarıma bilgi birikimlerimi aktarmayı ve onların bilgilerinden yararlanmayı istiyorum. İnşallah bu toplantımız edebiyat sevgisine bir örnek olur. Arap edebiyatının önemli isimlerinden Musul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Abdullah Fethi Ezzahir'e bize aktardığı bilgiler için çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

HER KAFİYELİ SÖZ ŞİİR OLAMAZ

Programda konuşma yapan Abdullah Fethi Ezzahir, kendilerini misafir ettikleri için Türk devletine, Türk milletine ve Samsun halkına teşekkür etti. Arap şiiri hakkında kapsamlı bilgiler veren Ezzahir, her kafiyeli sözün Arap edebiyatında şiir olamayacağına vurgu yaptı. Lübnanlı Şair Dr. Mey Muradin'in, şiirleri de toplantıya renk kattı. Ayrıca toplantıda Prof. Dr. Fuat Sezgin'in fotoğrafı da dikkat çekti.

Erdinç Yıldız