Samsun'un Çarşamba ilçesi Soğucak Mahallesi'nde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Samsun Arıcılar Birliği iş birliğinde program düzenlendi. Proje kapsamında arı üreticilerine kura ile 10 adet arı kovanı dağıtılırken bilgilendirme toplantısı da yapıldı. Düzenlenen programın açılış konuşmasını İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman yaptı.

ARICILIK YENİDEN CANLANACAK

Sembolik arı kovanları dağıtımının Soğucak ve Kestanepınar mahalleleri için hazırlanan projenin yalnızca başlangıcı olduğunun altını çizen Akman, 'Kurumumuz ve Birliğin ortak hedefi bu mahallelerimizde arıcılığı tekrar canlandırmaktır. Bu hedefin ilk ayağında eskiden beri yoğun olan ancak çeşitli sebeplerden ötürü azalmış olan kestane ormanlarını artırmakta öncelikli hedeflerimizdendi. Hep birlikte bir nevi bal ormanları oluşturacağız. İmkanı olmayıp arıcılık yapmak isteyen üreticilerimize de uygun kaynak bularak arıcılığa teşvik edeceğiz. Kestane ormanları ile elde edilecek kaliteli, sağlık açısından önemli olan kestane balı üretimi ve markalaşmasıyla bölgenin ciddi bir şekilde gelir seviyesini artırmayı amaçlıyoruz' dedi.

HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ

Toplantıya katılan Samsun Arıcılar Birlik Başkanı ve Merkez Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Rasim Kaplan ise, 'Arıcılık yapmak isteyeni birlik olarak her zaman destekliyoruz. Proje ile hedeflerimiz örtüşmekte. Böylelikle birlik üyelerimizin çalışmaları daha kaliteli ve verimli hale gelecek' dedi. Programın sonunda katılımcıların soruları cevaplanıp, kura çekimi ile belirlenen üreticilere kovanları dağıtıldı.

Ahmet Naci KILAVUZ