İlkadım Belediyesi, konut yerleşiminin olmadığı Güzeldere Mahallesi'ndeki kurban satış yerini hizmete sundu Duş, tuvalet, kantin, elektrik, su gibi sosyal ihtiyaçları hazır bulunduğu tesiste, Türkiye'nin değişik illerinden gelen büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticileri yerlerini aldılar. Kesim alanları etrafındaki yol düzenlemeleri yapılırken, veterinerlerin hazır bulunacağı sağlık merkezleri de faaliyet gösterecek. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi 27 dönümlük kurban satış yerinde incelemelerde bulundu.

HEM ALICI HEM SATICI RAHAT EDECEK

Belediyenin tüm birimlerinin koordineli olarak sorumluluk alacağını ve en küçük detayın dahi hesaplanarak aksiliklere müsaade edilmeyeceğini aktaran Başkan Demirtaş, Türkiye'nin birçok ilinden gelen kurban satıcıları ve kurbanlık alışverişi yapan vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Demirtaş, 'Önceki yıllarda kurban satış yeri, halkımızın rahatsız olacağı kadar şehrin içerisinde kuruluyordu. Şimdi hayvan satıcılarımızın rahat bir ortamda ticaretlerini, vatandaşlarımızın da kurbanlık hayvan alışverişlerini kolayca yapabilecekleri güzel bir tesis oluşturduk. Kurban satış yerinin içerisinde tuvalet ve duş imkanları başta olmak üzere pek çok sosyal imkanı halkımıza sunuyoruz. Bu tesisimizde il ve ilçe tarım müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir çalışma sürdüreceğiz' diye konuştu.

BOĞA TİMİ ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

Veterinerlik hizmeti ile temizlik için su temininden oluşan farklı hizmetlerin vatandaşlara sunulacağını söyleyen Başkan Demirtaş, 'İlaçlama ekiplerimiz de ilaçlama işlemlerine Kurban Bayramı sonrası da devam edecek. Bunun dışında kesim merkezlerinde görevli temizlik ekipleri de anında müdahale ederek, kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşmasına müsaade etmeyecek. Her bayram öncesi görmeye alışık olduğumuz hayvanların kaçmasından dolayı yaşanan kazaların önüne geçilmesi için de kurban satış ve kesim alanlarında eğitimli 'boğa timleri' oluşturuldu. Belediye olarak kurban bayramına yönelik olarak boğa yakalama timleri ülkemizde insanların gerek acemiliğinden gerekse dikkatsizliklerinden kaynaklanan kurban kaçırma olayına bu tim sayesinde Alo 153 hattını arayan vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet sunacak' dedi. Başkan Demirtaş, pazarın en büyük kurbanlığı olma unvanını elinde bulunduran 18 bin TL verecek alıcısını bekleyen dikkatleri üzerine çeken 'Cesur' adlı tosun ile hatıra fotoğrafı çekindi.