Atakum Belediyesine son günlerde gelen hacizlerden sonra vatandaşlar, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'ye destek olmak için Atakum Belediyesi önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve araç konvoyu ile belediye önüne gelen vatandaşlar alanda toplandı. Atakumlu Samsunporlular Derneği Başkanı Cemal Ceyhun Karaca tarafından basın açıklaması yapıldı ve başkana araba anahtarları verildi. Başkan Deveci ise verilen desteğe teşekkür ederek açıklamalarda bulundu.

KURDUĞUMUZ ŞİRKET KÂR EDİYOR

Belediye binası önünde toplanan vatandaşlara seslenen Başkan Cemil Deveci, 'Niye geldiğinizi biliyorum, ben sizi davet etmemiştim. Atakum'u temsil ediyorum, hiç tereddüdünüz olmasın. Ne söz verdiysem hepsini yapacağım. Problem beklediğimden çok ama benim derdim kavga etmek değil. Bu kente karşı sorumluluklarım var. Atakum Belediyesinin bütçesinden 8 milyon bütçe sermaye artırımıyla para aktarılan şirketin bugün 40 milyon borcu var. Onun yerine kurduğumuz ve Atakum Belediyesinin bütçesinden 1 kuruş para çıkmadan kurulan şirket 250 kişi çalıştırıyor, maaşları ödüyor, aldığı her şeyi peşin alıyor ve 2 buçuk aylık süreçte kar ediyor. 40 milyon zarar ettin onu anladık ya kardeşim sen hiç karda mı etmedin? Atakumlular bunu sormayacak mısınız? Şirket üzerinden, Atakum'un cebinden alınan para 100 milyon. Hesabını vermeye hazırım. Nerede tartışmak istiyorlarsa tartışırım. Elimde belgeler var, hesap gayet açık. Şirket, 40 milyon zarar etmiş. Cemil Deveci'nin kurduğu her cümle doğrudur, bana güvenin. Atakum halkını savunuyorum, demokrasinin gereği budur. Verdiğimiz verginin hesabını sormalıyız. Hem bütçe olarak hem şehircilik adına Atakum'u çaldırmışsınız. Kim, Atakumlu seçmen. Sorumluluğun büyüğü seçmende. Vergimi kimi harcıyorsun diyemedik' diye konuştu.

4 AYDIR MAAŞ ALMIYOR

Son günlerde Türkiye gündeminin de yakından ilgilendiği konuya değinen Başkan Deveci, 'Özel Kalem Müdürü benim akrabam. Eşimin 3. dereceden akrabası. Bunu reddetmiyorum. Atakum kurulduğundan beri taşıdığı nitelikleri barındıran bir özel kalem müdürü gönderin, kendisi yarın gidiyor. 4 aydır maaş almadan çalışıyor. Atakum Belediyesinden gayri meşru para bekleyenler 4 aydır yazıp, çiziyor. Ayıp diye bir şey var. Atakum Belediyesinde hem başarı olacak hem de hukuksuzluk asla olmayacak. Gece gündüz çalışıyoruz. Bana yılsonuna kadar izin verin. Özellikle istihdam konusundaki baskıyı önemli ölçüde çözeceğiz. Benimle ilgili hesap yapanlar var. Onlar bu alana baksınlar. Benden kurtulsalar bile bu Atakumlulardan kurtulamazlar. Gelsinler, bizim gönlümüz onlara da açık' ifadelerini kullandı.

KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYACAĞIM

Atakum Belediyesinde 600'ün üzerinde belediye çalışanı olduğuna değinen Başkan Deveci, 'Atakum Belediyesinde her sabah işe gelip, akşam giden ama verimli çalışamayan 600'un üzerinde belediye çalışanımız var. Ben söz verdim kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım. Ama onlarda çalışacaklar. Eğitim durumuna bakarak dedik ki, hem paramız yok hem fazlamız var. Yaz döneminde park bahçede, temizlikte hadi gidin çalışın dedik. Hiç mi askerlik yapmadınız. Askerlik yaparken mezun durumunuza mı baktılar, mıntıka temizlerken. Bunun neresinde mobing. 30 yıllık avukatım, ben işçi aleyhine dava almadım. Samsun'da hiçbir iş yerine icra memuru ile gitmedim. Başınızı öne eğecek hiçbir şey yapmayacağım. İyi bir yönetici, belediyeci olamayabilirim ama asla çalmayacağım, çaldırmayacağım. En büyük projem bu demiştim. Bu projeden asla vazgeçmeyeceğim. Arkadan kuyu kazanı tespit edince göndereceğim' dedi.

DEVECİ'YE ANAHTAR VERDİLER

Başkan devecinin açıklamasının ardından konuşan Atakumlu Samsunporlular Derneği Başkanı Cemal Ceyhun Karaca, 'Cemil Deveci'nin görevi devir aldığı ilk günden itibaren hacizler ile karşılaşması ve devamında hemen hemen her gün belediyemize hacizlerin gelmesi sebebi ile Atakum halkına yapacağı hizmetleri aksatmaktadır. Daha önceki beyanlarınızda ifade ettiğiniz üzere belediyemizin bu duruma gelmesinde tek sorumlu beş yıl önce seçilen belediye başkanı ve ekibidir. Aynı sorumluluk az da olsa 5 yıl önce onları seçen halkımızda da vardır. Biz Samsunspor taraftarları ve Samsun halkı olarak başkanımızın bu zorlukları daha da geç olmadan aşacağına inanıyor ve destekliyoruz. Bu sebep ile tüm araçlarımızı karşılıksız olarak Atakum halkının hizmetine sunuyoruz' dedi. Konuşmaların ardından Karaca, Başkan Deveci'ye araçların anahtarlarını teslim etti.

Erdinç YILDIZ