TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Vezirköprü Devlet Hastanesi'yle ilgili açıklamalar yaptı. Vezirköprü Devlet Hastanesi'nde aylardır sorunlar yaşandığını belirten Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, bu sorunları Meclis gündemine taşıdı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya, 'Bu sorunu ne zaman çözeceksiniz?' diye sordu.

HEKİM KADROSU BOŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması talebiyle bir önerge veren Hancıoğlu, Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne ilişkin vatandaşlardan yoğun şikayet geldiğini belirterek, "Mevcut devlet hastanesinin fiziki koşullarının ve kapasitesinin yetersizliği, personel yetersizliğiyle de birleşince hastanede aşırı yoğunluk yaşanmakta ve hizmet sunumunda büyük aksamalar olmaktadır. Hekim kadrosu boş olduğundan hastanenin göz, kardiyoloji, göğüs ve cildiye polikliniklerinde hizmet sunulamıyor. Çocuk servisindeki tek hekim ve görevlendirmeyle hizmet sunan kadın doğum servisi, talebi karşılamaya yetmiyor. Hastane polikliniklerine gelen yurttaşlarımız, hizmet sunumunda yaşanan bu aksamalar yüzünden saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyor, bu yoğunluk mevcut sağlık personelinin verimini ve sağlıklı çalışma koşullarını da ortadan kaldırıyor. Hem vatandaşlarımız hem de sağlık çalışanlarımız açısından büyük bir çile haline gelen bu durum karşısında yurttaşlarımız, sağlık hizmeti alabilmek için çareyi ya Havza veya Merzifon'daki devlet hastanelerine ya da özel hastanelere gitmekte buluyor. Bütün bu sorunlar yaşanırken, ilçede inşası yılan hikayesine dönen ve son olarak bu yılın sonunda hizmete gireceği açıklanan yeni devlet hastanesi hizmet binasının, bu sayıdaki sağlık personeliyle, ihtiyacı ne oranda karşılayabileceği, ne kadar nitelikli hizmet sunabileceği büyük şüpheler doğuruyor' şeklinde konuştu.

BAKAN KOCA'YA SORDU SORDU

CHP'li Hancıoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya şu soruları yöneltti: 'Son bir aylık süre içinde, ilgili servisleri de belirtilmek üzere, Vezirköprü Devlet Hastanesi'nde tedavi hizmeti alan vatandaşlarımızın sayısı nedir? Birimleri de belirtilmek üzere, hastanenin tedavi hizmeti sunumunda görevli personel sayısı kaçtır? Sağlık hizmeti sunumunda yaşanan aksamaları gidermeye yönelik yürütülen/planlanan herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır?' ifadelerini kullandı.