Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), hayat kurtarmaya davet ediyor. Artık anne karnındaki bebeklerin dahi lösemi teşhisi konulduğu günümüzde Türkiye'nin alanındaki en saygın sivil toplum kuruluşu olan LÖSEV, artan hastalığın tedavisi yanında hastalarına sosyal ve ekonomik destek de sağlıyor. LÖSEV Samsun Şubesi Halkla İlişkiler Yönetmeni Can Öney, Kurban Bayramı öncesi lösemili çocuklar için LÖSEV'e kurban bağışı yapılması çağrısında bulundu.

12 AY BOYUNCA DAĞITIM

LÖSEV'e yapılan vekaleten kurban bağışlarının 40 bine yakın hasta ve ailelerine ulaştırıldığı belirten LÖSEV Samsun Şubesi Halkla İlişkiler Yönetmeni Can Öney, 'Ocak 2019 tarihinde açılan Samsun ofisimiz, sadece Samsun değil çevre illere de hizmet veriyor. Şu an Samsun'da 400'den fazla kayıtlı ailemiz bulunuyor. Bu hastalarımızın maddi, manevi ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kayıtlı 40 bin ailemizin, yüzde 87'si asgari ücretin altında bir gelire sahip. Lösemili hastalarımız aldıkları ilaçlar nedeniyle bağışıklık sistemlerinde düşüklük meydana geliyor. Bağışıklık sistemlerini yükseltmek amacıyla protein ağırlıklı beslenmeleri gerekiyor. Ancak asgari ücretin altında bir gelire sahip olan aile, bu şekilde beslenemiyor. Bu nedenle LÖSEV olarak vekaleten kurban kesimi gerçekleştiriyoruz. Elde ettiğimiz etleri 12 ay boyunca lösemili ailelere ve çocuklara iletiyoruz. Protein ağırlıklı beslenmelerini sağlıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığının onay ve esasları doğrultusunda Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki sağlıklı et kombinalarında, din görevlileri, noter ve veteriner hekim eşliğinde kesilen kurbanlar, yıl boyunca lösemili çocuklara can oluyor, hayata bağlıyor' diye konuştu.

HİSSE BEDELİ BİN 40 LİRA

Bağış yöntemlerini de açıklayan Öney, '7 hisseden oluşan büyükbaş hayvan için hisse bedelimiz bin 40 lira olarak belirlendi. LÖSEV'e bağışlar; tüm banka şubeleri ve PTT şubelerinden 'LÖSEV'e kurban bağışı' diyerek, bankaların bağış ekranlarından, İstasyon Mahallesi Saadet Caddesi Numara 108/7'de bulunan ofisimizden, 'losev.org.tr' internet adresinden yapılabilir. Ayrıca, LÖSEV kapı kapı dolaşarak elden yardım veya bağış toplamaz. Sokakta dergi veya boyama kitabı satışında bulunmaz. Kapınıza gelip de LÖSEV adına bağış topladıklarını söyleyen kişilere itibar etmeyiniz. Bu şekilde bağış isteyenleri, önce emniyet güçlerine sonrada LÖSEV'e haber vermenizi rica ediyoruz. Bu kişiler dolandırıcılar ve çocuklarımızı haklarını gasp etmelerine asla izin vermeyin. LÖSEV, hayırsever halkımızı vekaleten kurban bağışı ve bağışlarla hayat kurtarmaya davet ediyor' ifadelerini kullandı.

Erdinç YILDIZ