Samsun'da kırmızı etle alakalı ortaya atılan iltihaplı et iddialarına bir yanıtta Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya'dan geldi. Haberlerin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlükleriyle görüştüğünü söyleyen Başkan Çetinkaya, iltihaplı et yönünde bir şikayetin ilgili birimlere gelmediğini ifade etti. İltihaplı ve kaçak et, mezbahane eksikliği hakkında da açıklamalar yapan Başkan Çetinkaya, Samsun'da 5 kesimhanenin bulunduğunu, bu kesimhanelerin kapasitesinin de Samsun il geneline cevap verebilecek seviyede olduğunu vurgulayarak, kasap, et işletme tesisleri, lokanta ve toplu tüketim yerlerindeki denetimin sıkılaştırılması gerektiğini söyledi.