Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile yürütülmekte olan 'Karpuz ve Kavun Yetiştiriciliğinde Mikro Havza Su Hasadı Yayım Projesi' tanıtım günü düzenlendi. Etkinliğe Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesinden Prof. Dr. Yusuf Demir, İl Müdür Vekili Bayram Ay, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı İdris Macit, şube müdürleri, ilgili oda ve birlik başkanları ile teknik personel katılım sağladı.

SU KAYNAKLARI EKONOMİK KULLANILMALI

Tanıtım günü, projenin uygulama alanı olan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne ait Bafra (Türbe Mahallesi) Deneme İstasyonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Tanıtım etkinliğinde konuşma yapan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. İdris Macit, proje ve proje dahilinde enstitüde yapılan çalışmalar ile kısıtlı ve az su kullanarak yapılan yetiştiricilik hakkında bilgiler verdi. Akabinde Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, 'Suyun faydaları, ülkemizdeki su kaynakları, suyun tarımda kullanımı ve dünya üzerindeki su kaynakları ve bu kaynakların ekonomik şekilde kullanımı ve kıt olan bu kaynakların gelecek kuşaklara aktarılması çok önemli' dedi.

PROJE ANLATILDI

İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Bayram Ay ise kavun karpuz üretimi, Bafra ovasındaki mevcut yetiştiricilik, suyun ekonomik kullanımının önemi hakkında konuştu. Ay, çiftçilerin, suyun ve sulamanın az olduğu yerlerde bu tip yetiştiriciliği dikkate almaları gerektiğini belirterek, projenin Türkiye tarımına hayırlı olmasını diledi. Daha sonra proje uygulama alanına geçilerek, Proje Sorumlusu Demet Yıldırım tarafından katılımcılara proje hakkında kapsamlı bilgi verdi.