AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Samsun Teşkilatı'nın kurucu yönetim kurulu üyelerini kahvaltılı bir toplantı tertip ederek bir araya getirdi. AK Parti Samsun İl Başkanlığı, 2001 yılında partinin Samsun Kurucu İl Yönetimi olarak görev yapan Samsun AK Parti siyasetinin ilklerini ağırladı. İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Milletvekili Mehmet Kurt, Eski İl Başkanı Ali Akyüz, Kurucu Kadın Kolları Başkanı Çakır Öztürk, Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Recep Kemal Certel, kurucu il yönetim kurulu üyeleri, mevcut yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

MİLLETİN UMUDU OLMUŞTUR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Aksu, "AK Parti'nin Samsun ölçeğinde kuruculuğunu yapmış başkanlarını böyle bir kahvaltı çerçevesinde ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Bilindiği gibi 14 Ağustos 2001'de Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucu başkanlığında kurulan AK Parti, milletin umudu olarak siyaset sahnesinde yerini almıştır. Bu ateşi Samsun'da sizler yaktınız. Sizler o dönem belki de bir çok kişinin cesaret dahi edemediği bir yaklaşım göstererek ak yarınların mimarı oldunuz. Ak kadroların sahaya çıkışına vesile oldunuz. Nitekim, Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde o ilk günden bugüne Ak kadrolar olarak çok önemli projeleri hayata geçirildi. Sizler, milletimizin refahı ve huzuru için ilk günden itibaren var gücünüzle çalıştınız. Sizlerden sonra gelen AK kadrolar da aynı şekilde milletin sesi olarak Türkiye'ye hizmet ettiler. Türkiye'yi şaha kaldıran hamleleri bir bir hayata geçiren partimiz, milletimizle birlikte büyük hedeflere koştu ve koşmaya devam ediyor" diye konuştu.

KURUCU RUHA TEŞEKKÜR

Samsun teşkilatı olarak bugüne kadar bir birliktelik örneği sergiledikleri ifade eden Başkan Aksu, 'Şartlar ne olursa olsun kuruluş günlerinde olduğu gibi çalışmalarımızı ilk günkü heyecan ve aşkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Partimizin kuruluşundan bugüne milletimizin hizmetkarı olan siz kıymetli kurucu yönetim kurulu üyelerimize, bakanlarımıza, milletvekillerimize, il başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza, tüm yönetim kurulu üyelerimize, meclis üyelerimize, mahalle başkanlarımıza ve tüm yol arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Gayretleriniz, çabalarınız gerçekten takdire şayan" dedi.

SAMSUN İÇİN SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Başkan Aksu'nun konuşmasının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de böyle bir toplantı tertip ettiği için AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu'ya teşekkür ederek kurucu yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ve bu toplantıların devam etmesini dile getirdi. Demir, 'Samsun'un gelişimi için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Görüyorum ki hepimiz bunun farkındayız. Bu anlamda hepinizi ayrı ayrı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Umuyorum bu tür toplantıları tekrarlayarak Samsun için fayda doğuracak bir çok konuda fikir alışverişinde bulunabiliriz" ifadelerini kullandı.