İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, denizlerde, ırmaklarda, dere yataklarında ve göllerde yaz aylarında sık sık ortaya çıkan boğulma vakalarıyla ilgili açıklama yaptı. Her gün yeni bir boğulma haberi okuduklarını belirten Yaşar, bir hafta önce Samsun'da oğluyla denize giren baba boğularak hayatını kaybetmiştir. Bu haberin ardından daha iki gün önce 'Samsun'da denize giren genç boğuldu' şeklinde haberler yayınlanmıştır. Bu haberler ve yaşanan boğulma vakaları karşısında hepimiz üzüldük, tüm Türkiye üzüldü. Bu konuda içimiz yandı' diye konuştu.

AİLELER TEDİRGİN

Milletvekili Yaşar, 'Daha bu yaşanan boğulma vakalarının acısını içimizde hissederken ve henüz unutamamışken, bu kez de acı haber Samsun'un Tekkeköy ilçesinden gelmiştir. Yaşları henüz 15 ila 18 arasında değişen 3 kuzen serinlemek ve yüzmek için girdikleri derede maalesef boğulmuş ve hayatlarını kaybetmişlerdir. Yaşanan bu acı olay hepimizi derinden sarsmış ve yeniden büyük bir acıya ve üzüntüye boğmuştur. Son iki gün içinde sadece Samsun'da 4 kişi boğularak hayatını kaybetmiştir. Neredeyse her gün Karadeniz'in şehirlerinden boğulma haberleri gelmektedir. Yaşanan bu boğulma vakaları artık can dayanmaz bir hal almış ve aileleri çocukları konusunda iyiden iyiye tedirgin etmeye başlamıştır' şeklinde konuştu.

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMALI

Rip akıntısına dikkat çeken Milletvekili Yaşar, 'Özellikle bölgede çeken akıntı konusunda mutlaka çok yaygın bir eğitim seferberliği başlatılmalıdır. Ayrıca sahiller güvenli hale getirilmelidir. Bu konuda sahiller, tam donanımlı cankurtaranlarla desteklenme ve ters akıntıya kapılan kişilere anında müdahale edilmelidir. Boğulmaların önlenmesi konusunda toplumun bütün kesimlerini göreve ve katkı sunmaya davet ediyorum. Bu konuda tüm siyasiler, devletin bütün kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, üniversiteler, basın ve yayın organlarının temsilcileri kısacası bu konuda katkı sunmak isteyen kim ve kimler varsa, bir araya gelerek geniş katılımlı toplantılarla en kısa sürede bu soruna çözüm üretmemiz gerekmektedir. Milletimiz ve hemşehrilerimiz bizlerden bunu beklemektedir. Bu konuda bizler her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum' ifadelerini kullandı.