AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı, Şanlıurfa'da Yerel Yönetimler Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya 14 şehirden gelen 110 belediye başkanı katıldı. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan yardımcılarının da tam kadro yer aldığı programda belediyecilik alanında isim yapmış ve kendini kanıtlamış önceki dönem belediye başkanları bilgi birikimi ve tecrübelerini paylaştı. "Tecrübe Paylaşımı" konu başlığı altında AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz sunum gerçekleştirdi.

İÇTEN VE SAMİMİ

"İnsan, şehri inşa ederken, aslında taşın toprağın arasında kendisini inşa eder" sözünü anımsatan Yılmaz, "Şehir sadece taştan, topraktan, betondan ibaret bir yapı değildir. Orada yaşayanların kalplerinin de imar edilmesi gerekmektedir. Şehir insanın aynasıdır, insan da şehrin aynasıdır. Bir yönetici nasılsa şehirlerimizde öyle olur. Şehirlerimiz nasılsa yöneticilerde öyle olur. Bunun için tüm güzellikleri şehre yansıtmak, gönlümüzde olanı şehirle buluşturmamız gerekmektedir. İnsana bakarak bir şehri tahayyül etmek, onu tanımak, onun şifrelerini çözmek mümkündür. Bunun için şehirlerimizle bir bütün, özdeş olmak, kendimizin bir parçası görerek hizmetlerimizi bu doğrultuda, içten, samimi, gönüllere dokunarak, kucaklaşarak yapmak zorundayız' ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI ANNE-BABA GİBİDİR

Belediye başkanlığı hakkında düşüncelerini örneklerle aktaran Yılmaz, "Belediye başkanlığı bir evin annesi, babası olmak gibidir. Her şeyi düşünmek, ilgilenmek, sorumluluk almak, yerine getirmek zorundasınız. Köklü bir devletin verdiği onurla güçle durmak, bir annenin babanın şefkatiyle hareket etmek, Hz. Ömer adaletini benimser, geleceğe umutla koşan bir genç gibi olmak zorundayız. İnsanlar bizi tanıyor. Her hareketiniz, davranışınız görünür haldedir. Vatandaşla iyi ilişki kurabilecek, hakkında herhangi bir şaibe olmayan, temiz ve düzgün ahlaklı, çalışkan olmalıyız. Ailesiyle, çevresiyle ilişkileri iyi olan, toplumun her kesimine dokunabilen, hayvanlarla ve doğayla ilgilenebilen, çevreyi önemseyen sadece hizmet anlamında değil medeniyet ve kültür anlamında da şehre bir şeyler katabilecek özellikler geliştirmeliyiz. Bunu başarabilirsek hem insani yönden kendimiz kazanmış oluruz hem de şehir kazanır, halk kazanır, siyaset kazanır birlikte Türkiye kazanır" dedi. Yılmaz, belediye hizmetleri konusunda da bir çok teknik bilgiyi belediye başkanlarına aktardı.