SASKİ, Samsun'un Atakum ilçesi Adnan Menderes Bulvarı sahilindeki atık su terfi tesisinden denize kanalizasyon suyu akıtıldığı iddiaları üzerine önceki gün açıklama yapmıştı. SASKİ'nin açıklamasını 'ciddiyetten uzak' olarak yorumlayan Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, 'Çobanlı'da denize boşaltılan suda kendileri yüzerler mi, çocuklarını bu suya sokarlar mı?' diye sordu.

NEDEN ARIZA GİDERİLMEDİ?

Özdağ, 'Atakum'da denize kanalizasyon akıtılmasının infial yaratması üzerine, SASKİ yönetiminin yaptığı basın açıklaması itiraf niteliğindedir. Öncelikli olarak yapılan açıklamadan; Çobanlı İskelesi terfi istasyonunda arızalı olan pompa sayısının birden fazla olduğu görülmektedir. Yönetim sorumluluğu sadece sorunu çözmek değil, sorun oluşmadan riskleri en aza indirmektir. Birden fazla pompa arızalandığı halde neden zamanında bakım onarım faaliyetleri yapılmamıştır. SASKİ yönetiminin önleyici bakım-onarım faaliyetlerini aksattığı görülmektedir. Arızanın kısa sürede giderildiği iddia edilmektedir. Kısa süreden kasıt nedir? Neredeyse sabahtan akşama kadar süren arıza kısa mıdır? Denize kaç metreküp atık su boşaltılmıştır? Samsun halkı denizde yüzerken tonlarca kanalizasyon atığı mavi bayraklı plaja boşaltılmıştır' dedi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILMALI

'Yine yapılan açıklamada; 'denize kanalizasyon değil atık su boşaltılmıştır' denilerek Samsun halkı ile alay edilmektedir' diyen Özdağ, 'Çobanlı'da denize boşaltılan suda kendileri yüzerler mi, çocuklarını bu suya sokarlar mı? Son zamanlarda Samsun'da SASKİ ile yaşanan sorun sadece Çobanlı İskelesi ile sınırlı değildir. Samsun'un doğusundan batısına, Liman içine, Mert Irmağına ve Doğu Parkın doğusuna atık su boşaltılmaktadır. Belediyelerin görevi; bulundukları illerde yaşayan insanlara temiz ortam sağlayarak, yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmelerini sağlamaktır. Bahaneler uydurarak plajlarımıza kanalizasyon atığının deşarj edilmesi ne sebeple olursa olsun affedilemez. Sorumlular hakkında gerekli idari soruşturma derhal başlatılmalıdır' ifadelerini kullandı.

Samsun'da Mavi Bayraklı 'kanalizasyon!

SASKİ'den 'Deniz kirletiliyor' açıklaması: Kanalizasyon akmıyor