Samsun'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, temmuz ayında gözaltına alınan 57 şüpheliden 2'sinin tutuklandığı, 37'si adli kontrol olmak üzere 54'ünün serbest bırakıldığı ve bir şüphelinin arandığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kamu düzeninin sağlanması, genel sağlık, genel ahlak ve başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayıcı, uyuşturucu madde ve kaçak eşyanın tespiti ile halkın güven ve huzurunun sağlanması amacıyla, adli ve önleyici polislik faaliyeti gerçekleştirildi.

TEMMUZ AYI FETÖ BİLANÇOSU

Samsun'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında işlem yapılan 57 şüpheliden, 2'si tutuklandı, 37'sine denetimli serbestlik tedbiri uygulandı, 17 şüpheli savcılık kararı ile serbest bırakıldı, bir şüpheli de firar olarak aranıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince başta terör ve çıkar amaçlı suç örgütleri, uyuşturucu ve asayiş suç şebekeleri olmak üzere vatandaşların huzuruna yönelik her türlü tehdide karşı aralıksız olarak mücadele ediliyor.